Mainos

Puolustusministeriö teilaa sotilaspassien palauttamisen

Puolustusministeriöön on tullut viime päivinä muutamia kyselyjä sotilaspassien palauttamisesta. Palautusaikeet ovat vastareaktio toissapäivänä esiteltyyn puolustusvoimauudistukseen.

Ministeriön mukaan sotilaspassien palauttaminen on valitettava ja lyhytnäköinen toimenpide. Ministeriön näkemyksen mukaan passin palauttamisella heikennetään puolustuksen tukea yhteiskunnassa ja aliarvioidaan nyt palveluksessa olevia, asiansa hyvin hoitavia varusmiehiä.

– Meille on tullut joitakin yhteydenottoja siitä, minne sotilaspasseja voisi palauttaa. Nyt on paikallaan kertoa meidän näkemyksemme asiasta. On väärin, että kritiikki kohdistuu puolustushallintoon, sanoo viestintäjohtaja Jyrki Iivonen puolustusministeriöstä.

Iivonen toivoo, ettei sotilaspasseja palautettaisi ministeriöön.

– Sotilaspassin palauttaminen ei ole maanpuolustusta tukeva toimenpide, hän sanoo.

Iivonen myös muistuttaa, että sotilaspassin palauttaminen ei millään lailla vapauta olemassa olevista velvoitteista. Vaikka sotilaspassin palauttaisi, voidaan passin palauttanut henkilö edelleen määrätä esimerkiksi kertausharjoituksiin.

Sotilaspassi on merkityksellinen lähinnä alle 30-vuotiaille miehille. Esimerkiksi passia haettaessa asevelvollisen pitää pystyä osoittamaan esteettömyytensä eli tässä tapauksessa se, että on suorittanut varusmiespalveluksensa. Kun ikää on yli 30 vuotta, sotilaspassin arvo on lähinnä museaalinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.