Mainos

Puolustusvoimien kyky vastata nopeasti virka-apupyyntöihin saattaa heiketä

Puolustusvoimauudistus saattaa heikentää armeijan mahdollisuuksia vastata nopeasti sille esitettyihin virka-apupyyntöihin. Etenkin viiveen pelätään kasvavan, kun varuskuntaverkko käy entistä ohuemmaksi.

Nyt maan keskiosiin jää enää Ilmavoimien yksiköitä, joissa ei ole lainkaan esimerkiksi Pasi-panssariajoneuvoja. Puolustusvoimat vastaa vuosittain noin viiteensataan virka-apupyyntöön.

Puolustusvoimauudistus aiheuttaa päänvaivaa myös kasarmien ulkopuolella. Poliisi ja pelastusviranomaiset ovat tottuneet saamaan tarvittaessa virka-apua esimerkiksi lakkautettavasta Keuruun Pioneerirykmentistä.

- Kyllä se on olennaisen tärkeää monessa tilanteessa, jossa tarvitaan esimerkiksi alueen eristämistä tai miestyövoimaa etsintöihin ja muussa vastaavassa, samoin kuin monen erikoiskaluston tarpeessa se on todella tärkeää, kertoo Keski-Suomen poliisilaitoksen päällikkö Markku Luoma.

Luoma toteaa, että monessa tilanteessa välimatkoilla on merkitystä.

- Tietysti me toivomme, että uudistuksen suunnittelu tapahtuu sillä tavalla, että virka-avun antomahdollisuudet kaikilla alueilla säilyvät hyvänä.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 9.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.