Mainos

Puolueet haalivat Facebook-faneja - perussuomalaiset johdossa

Puolueiden Facebook-sivuilla kilpaillaan nyt fanimääristä, ei niinkään sisällöstä. Ainakaan viime päivinä ei puolueiden sivuilta löydy kuumia poliittisia keskusteluja tai ehdokkaiden räväköitä keskustelunavauksia. Puolueiden päivitykset ovat lähinnä tietoja tulevista tapahtumista tai linkkejä puolueiden ohjelmiin ja uutissivustoihin.

Eniten puolueiden omilla virallisilla sivuilla faneja oli tänään aamupäivällä perussuomalaisilla (3954), toiseksi eniten vihreillä (3484), kolmanneksi eniten piraattipuolueella (3041).

Toki monet kansanedustajat käyvät keskustelua omilla henkilökohtaisilla fb-sivuillaan. Facebook-fanituksesta kirjaa pitävä sivulista.fi listaa suosittuja kansanedustajien sivustoja, tosin kaikkien kansanedustajien sivuja ei sivulistalle ole kuitenkaan kirjattu. Sivuston mukaan henkilökohtaisilla sivuilla paljon faneja ovat keränneet muun muassa vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki (3589 fania), perussuomalaisten James Hirvisaari (3378) ja kokoomuksen Jyrki Katainen (2081).

(lähde: sivulista.fi, tamperelaisen Gemilo-ohjelmointiyrityksen ylläpitämä sivu)

Vihreillä ja perussuomalaisilla ollut tänäänkin asiaa

Tuoreimmat päivitykset löytyvät suosituimmilta sivuilta: Sekä perussuomalaiset että vihreät ovat päivittäneet statustaan tänään, piraattipuolue eilen illalla.

Kokoomus on panostanut etusivulleen, jolla ensimmäisenä aukeaa opetusministeri Henna Virkkusen videotervehdys, jossa hän muun muassa toivottaa myös kokoomuksen vastustajat tervetulleiksi. Kokoomuksen edellinen seinäkirjoitus on päivätty marraskuun toiselle päivälle:

- Hei me puhutaan maahanmuutosta Tampereella 29.10.2010, kertoo kokoomus.

Sosiaalidemokraattien tuorein päivitys on viime viikolta:

- Sdp:n puoluehallitus aloitteli tällä kertaa kokoustaan perinteisellä joulupuurolla. Asiana tänään esillä eduskuntavaalien taktiset kuviot.

Sdp:n seinällä kehotetaan myös keräämään sivuille lisää tykkääjiä.

- Ehdottakaa kavereillenne. 3 000 täyteen tämän vuoden loppuun mennessä, eikö niin, kirjoittaa seinällä vieraileva.

Vasemmistoliiton viimeisin päivitys koskee myös kannattajien lisäämistä sivuilla.

- Vasemmistoliitto hoksauttaa siitä, että olemme Facebookissa enää 15 fanin päässä demareista ;) Joten jos jokainen kutsuu muutaman kaverin vasemmistoliiton faniksi meistä tulee naamakirjan neljänneksi suurin suomalainen puolue!

Rkp kirjoittaa Facebook-sivuilleen ruotsiksi. Viimeisin päivitys on lauantailta, aiheena kevään vaalit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.