Puolet kuusivuotiaista tytöistä haluaa laihduttaa

Suurin osa Britannian 12-vuotiaista tytöistä uskoo olevansa liian lihavia. Uuden tutkimuksen tulos kuitenkin kertoo, että myös puolet kuusivuotiaista tytöistä haluaisi laihtua.

Cambridgen yliopisto järjesti testin, jossa kuusivuotiaiden tyttöjen kuvia käsiteltiin digitaalisesti, kertoo telegraph.co.uk. Seuraavaksi testiin osallistuneita tyttöjä pyydettiin valitsemaan mielestään paras vartalo käsitellyistä otoksista.

Puolet testin tytöistä valitsi kuvan, jossa hänen vartalonsa oli muokattu kolme kertaa käsittelemätöntä kuvaa laihemmaksi. Kuva oli myös testin kuvista hoikin vaihtoehto. Tutkimuksen kyselyosassa selvisi, että tytöt uskoivat hoikan vartalon tekevän heistä suositumpia.

Erään hoikimman mahdollisen kuvan valinneen tytön äiti totesi, että nollakoon mallien saama huomio muuttaa tavalliset lapsen ylipainoisiksi.

– (Tyttäreni) Saffron selailee lehtiäni ja sanoo jalkojaan lihaviksi. On huolestuttavaa, että tytöt ajattelevat hyvin nuorina olevansa ylipainoisia, äiti kommentoi The Sunille.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat