Puolentoista minuutin jälkeen välähtänyt pikamaali ratkaisi Eurooppa-liigan puolivälierän

Ukrainan suurseura Shakhtar Donetsk nappasi Eurooppa-liigan välieräpaikan, kun se voitti sveitsiläisen Baselin tiistai-iltana Saksan Gelsenkirchenissä pelatussa yksiosaisessa puolivälieräottelussa maalein 4-1.

Ratkaisevaksi jäänyt osuma syntyi nopeasti, kun Shakhtar-hyökkääjä Junior Moraes viimeisteli 1-0-osuman vain alle kahden minuutin pelin jälkeen.

Shakhtar lisäsi johtoaan 22. minuutilla, maalintekijänä brasilialainen Taison. Lopullisen 3-0-niitin ottelulle antoi rangaistuspotkusta Alan Patrick vartti ennen täyttä aikaa. Neljännestä maalista vastasi paitsion rajamailta brassipuolustaja Dodo.

Basel sai ottelun toisella jaksolla muutamia laadukkaita maalipaikkoja, mutta neljän parhaan joukkoon etenijästä ei lopulta muodostunut epäselvyyttä. Sveitsiläisseuran ainoasta maalista vastasi Ricky van Wolfswinkel.

Shakhtar Donetsk kohtaa ensi viikon maanantaina pelattavassa välierässä Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusenin pudottaneen Internazionalen.

Alan Patrick laukoi rangaistuspotkusta loppulukemat 3-0.