Punakortti viuhui Barcelonan tahmeassa sarja-avauksessa – huippulaituri ja päävalmentaja Xavi törttöilivät itsensä suihkuun: "Häpeällistä"

Punakortti viuhui Barcelonan sarja-avauksessa – Raphinha ja päävalmentaja Xavi lensivät ulos 3:29
FC Barcelonan tähtilaituri Raphinha ja päävalmentaja Xavi Hernandez saivat punaiset kortit La Ligan avauskierroksella.

FC Barcelonan La Liga -kausi alkoi tahmeasti, kun se jäi 0-0-tasapeliin Getafen vieraana myöhään sunnuntai-iltana pelatussa avauskierroksen ottelussa.

Vierasjoukkue Barcelonan ottelu sai synkän käänteen avausjakson loppuminuuteilla, kun laitahyökkääjä Raphinha sikaili itsensä suoralla punaisella ulos ottelusta.

Katso tilanne pääkuvan videolta.

Puntit tasoittuivat toisella jaksolla, kun Getafen Jaime Mata passitettiin suihkuun toisen keltaisen korttinsa myötä.

Ulosajot eivät kuitenkaan päättyneet tähän, sillä 70. peliminuutilla Barcelonan päävalmentaja Xavi Hernandez käytti kentän laidalla liian aggressiivista kieltä ja ottelun päätuomari Soto Grado näytti Xaville punaista korttia.

– Tuomari antoi ottelun eskaloitua liian pitkälle. Sanoin hänelle, että hän katsoi liian montaa rikettä läpi sormien, ja sen takia hän heitti minut ulos, Xavi kertoi ottelun jälkeen DAZN:lle.

Valioliigan tapaan myös La Liga teki täksi kaudeksi muutoksia lisäaikasääntöihinsä, joilla pyritään vähentämään ajanpelaamisen vaikutusta peliaikaan. Getafen ja Barcelonan välisessä ottelussa lisäaikaa pelattiin värikkäiden tapahtumien johdosta yhteensä yli 20 minuuttia.

Xavi latoi ottelun jälkeen suorat sanat lisäajan pituudesta.

– On häpeällistä, että hän antoi 20 minuuttia lisäaikaa. Teemme itsestämme pellejä. Se on naurettavaa. Jos tämä on tapa, jolla markkinoimme tätä liigaa, se on häpeällistä, Xavi tylytti.