Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punajuuri-makkaravuoka ja karviaishile 17.8.2001

Julkaistu 17.08.2001 08:00(Päivitetty 17.08.2001 08:00)

Toim. KaisaTorkkeli

17.8. vietetään Kansallista lenkkipäivää eli juhlitaan suomalaista kansallisruokaa lenkkimakkaraa.

Saunaillan parempi makkara-ateria

4-6 punajuurta
2 sipulia
1 (500 g) lenkkimakkara
salviaa
balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
100-150 g sinihomejuustoa

Kuori punajuuret ja sipulit. Leikkaa punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ja lenkkimakkara noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado voideltuun uunivuokaan limittäin vuorotellen punajuuri-, lenkkimakkara- ja sipuliviipaleita sekä salvianlehtiä. Pirskottele päälle balsamiviinietikkaa sekä mustapippurirouhetta. Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripottele päälle sinihomejuustoa, kun kypsennysajasta on noin 10 minuuttia jäljellä. Tarjoa leivän ja vihreän salaatin kanssa.

Karviaishile


1 l karviaisia
n. 0,5-1 dl hunajaa (maun mukaan)
sitruunasoodaa ohentamiseen
(sitruunalikööriä tai vaaleaa rommia)

Laita karviaiset pakastimeen noin 1-2 tunniksi. Kun marjat ovat kohmettuneet, kaada ne monitoimikoneeseen tai soseuta sauvasekoittimella hileeksi. Makeuta hunajalla ja ohenna tarvittaessa sitruunasoodalla. Halutessasi korvaa sitruunasooda terästyksellä, rommilla tai liköörillä. Tarjoa inkiväärikermahuipun kanssa raikkaana jälkiruokana korkeasta lasista.

Inkiväärikerma:
kuohukermaa
sokeria
tuoretta inkivääriä

Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Raasta joukkoon tuoretta inkivääriä.

Lisää aiheesta:

Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää