Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punajuuri-makkaravuoka ja karviaishile 17.8.2001

Julkaistu 17.08.2001 08:00(Päivitetty 17.08.2001 08:00)

Toim. KaisaTorkkeli

17.8. vietetään Kansallista lenkkipäivää eli juhlitaan suomalaista kansallisruokaa lenkkimakkaraa.

Saunaillan parempi makkara-ateria

4-6 punajuurta
2 sipulia
1 (500 g) lenkkimakkara
salviaa
balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
100-150 g sinihomejuustoa

Kuori punajuuret ja sipulit. Leikkaa punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ja lenkkimakkara noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado voideltuun uunivuokaan limittäin vuorotellen punajuuri-, lenkkimakkara- ja sipuliviipaleita sekä salvianlehtiä. Pirskottele päälle balsamiviinietikkaa sekä mustapippurirouhetta. Kypsennä paistosta 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripottele päälle sinihomejuustoa, kun kypsennysajasta on noin 10 minuuttia jäljellä. Tarjoa leivän ja vihreän salaatin kanssa.

Karviaishile


1 l karviaisia
n. 0,5-1 dl hunajaa (maun mukaan)
sitruunasoodaa ohentamiseen
(sitruunalikööriä tai vaaleaa rommia)

Laita karviaiset pakastimeen noin 1-2 tunniksi. Kun marjat ovat kohmettuneet, kaada ne monitoimikoneeseen tai soseuta sauvasekoittimella hileeksi. Makeuta hunajalla ja ohenna tarvittaessa sitruunasoodalla. Halutessasi korvaa sitruunasooda terästyksellä, rommilla tai liköörillä. Tarjoa inkiväärikermahuipun kanssa raikkaana jälkiruokana korkeasta lasista.

Inkiväärikerma:
kuohukermaa
sokeria
tuoretta inkivääriä

Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Raasta joukkoon tuoretta inkivääriä.

Lisää aiheesta:

Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipideHarva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"ViikkohoroskooppiMihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • 07:16
    Ikääntyminen

    Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide

  • 06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi