Mainos

Punaista ryhtiä ja energiaa kotiin

Punainen tekee sisustuksesta lämpimän tai piristää persoonallisesti muuten neutraalia ympäristöä. Käsittele räikeää väriä oikein ja luo kotiisi vahva vaikutelma!

Rohkeaa värivalintaa ei tarvitse ujostella, koska sillä saa aikaiseksi tyyliä, karismaa ja ryhtiä maanläheiseenkin sisustukseen.

Tylsästä tyylikkääksi

Rauhalliseen, luonnolliseen sisustukseen lisätään luonnetta parilla punaisella huonekalulla. Sävyjen ei tarvitse olla räikeän punaisia, mutta kuitenkin taustasta erottuvia. Liian räiskyvä väri erottuu turhan paljon esimerkiksi pastellisesta ympäristöstä.

Pehmentävää vaikutelmaa tuo vaikkapa huonekalun pehmusteiden raitakuosi, johon on punaisen oheen lisätty neutraalimpaa vaaleaa. Hanki olohuoneeseesi esimerkiksi punaiset sohvat, joiden kirkkautta voit laimentaa vielä maanläheisemmillä koristetyynyillä ja huovilla.

Taustaväristä koristeeksi

Punainen ei olekaan pelkkä intohimon ja intimiteetin väri. Karpalon punaiset seinät olohuoneessa tekevät tilasta täyteläisen ryhdikkään siinä, missä perinteinen valkoinen onkin laimea valinta.

Punaiseksi maalattua tai tapetoitua seinää on turha peitellä ja piilotella suljettujen kaappien ja vitriinien taakse. Anna koristeellisen taustavärin pilkottaa kalusteiden takaa valitsemalla tilaan avoimia hyllyjä.

Tukahduttajasta piristäjäksi

Lämpimät sävyt pienentävät huonetta, joten kokonaan punainen pikkutila saattaa tuntua ahdistavalta. Pienen sopen voi kuitenkin edelleen värittää rohkeasti ja rempseästi.

Lisää vain huoneeseen vaaleita yksityiskohtia, kuten valkoisiksi maalatut oven- ja ikkunankarmit sekä koriste-esineitä. Myös luonnon värit ja kuosit, kuten puu, sopivat tyynnyttävästi yhteen lämpimän taustavärin kanssa.

Pääosassa vai korostajana?

Voimakas väri sopii erinomaisesti tuomaan energiaa huoneen yhdellä seinällä. Pyhitä seinä punaisen värin lisäksi suurelle taideteokselle, joka saa punaisesta ikään kuin kehykset. Ratkaisu sopii varsinkin pitkiin ja kapeisiin huoneisiin.

Jos haluat korostaa upeita, punaiseen sointuvia, esimerkiksi tummia huonekaluja, käytä punaista maalia entistä reippaammin. Tällöin seinien lisäksi myös karmit saavat punaisen pinnan.

Verhot, katto, lattia ja muu sisustus on silti parempi verhota muilla, rauhallisemmilla väreillä. Älä kuitenkaan anna niiden kilpailla korostamasi yksityiskohdan, kuten huonekalujen, mahtipontisen värimaailman kanssa.

Myös itse punainen voi olla korostettu elementti; panosta sisustuksessa yhteen luksus-huonekaluun ja kruunaa muotovalio valitsemalla punainen malli tuotteesta. Hankinta saa varmasti ansaitsemansa huomion muuten rauhallisesti värittyvässä ympäristössä.

Kokeile leikkimielellä

Jos suhteesi punaiseen on vielä kokeiluasteella, etkä ole varma kolahtaako väri sisustusmakuusi, aloita rauhallisesti. Tuo olohuoneeseesi jokunen punainen koristetyyny tai huonekalu. Lastenhuone on myös mainio paikka kokeilla leikkisästi punaisen interiöörin mieluisuutta.

Sängyn päällystäminen punaisilla vuodevaatteilla toimii myös hyvänä värin sietokyvyn testinä. Punertavat tyynyt, lakanat ja peitto paljastavat, voiko punainen olla sinun intohimon värisi.

MTV3/bhg.com

Kuvat: Colourbox, Finlayson

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.