Mainos

Punaisena lankana punainen

Miten sovitetaan yhteen Le Corbusierin divaani, kiiinalainen kaappi, kristallikruunu, kasa urkupillejä ja sarvet? Ratkaisu liittyy väreihin.

Mikä?

Sisustussuunnittelija Carsten Michaelsenin ja näyttelijä-laulaja Jonas Holstin talo Tanskan Hellerupissa.

Koko?

189 neliötä.

Erityistä?

Taloon saatiin lähes kolmannes lisätilaa, kun vintti otettiin käyttöön.

Eteinen

Monet kodin kalusteista on löydetty tai hankittu käytettynä ja kunnostettu. Myös korea vaatekaappi syntyi edullisesti. Se on Ikean standardikaluste, joka maalattiin punaiseksi. Päälle nikkaroitiin kruunu levystä ja listasta, ja oveen kiinnitettiin hopeanvärinen koriste. Fafnerin kääntötuoli kiinnittyy suoraan seinään ja vie vain vähän tilaa. Sitä myy Suomessa Boknäs.

Olohuone

Sohvanurkka paljastaa, mistä kodissa on kyse. Kalusteista valtaosa on pohjoismaisia klassikoita. Värimaailma on niukka: seinät ja lattia ovat valkoiset, huonekalut mustaa ja terästä, tehostevärinä on kirkasta punaista eri sävyissä. Kalusteet on aseteltu tiukan symmetrisesti, mutta joukossa on yllättäviä elementtejä. Samat ideat kulkevat kautta kodin.

Erikoinen tyyli on kahden erilaisen maun risteytys. Jonas ihailee puhtaita muotoja ja klassikoita, ammattisisustaja Carsten keksii villit ideat ja luovat ratkaisut.

Oleskelunurkassa on kaksi Poul Kjærholmin PK22-tuolia ja Erik Jørgensenin valmistama Atlas-sohva, jonka saa jaettua kahdeksi divaaniksi. Roskalavalta löytyneeseen sohvapöytään teetettiin jalat teräksestä. Valaisin on Ingo Maurerin Zettel’z.

Takkanurkkaus

Jopa tulisija on designia. Nils Fagerholtin Cubus-takka 1970-luvun alusta on suunniteltu ripustettavaksi seinälle. Asukkaat halusivat sen nurkkaan, joten alle muurattiin taso. Kukkapylväs, kynttelikkö ja taideteos tuovat kodikkuutta.

Ruokasali

Muurahaistuolit, kristallikruunu, koristeellinen sarjapöytä ja krusifiksi ovat epätodennäköinen yhdistelmä. Simppeli väriskaala sovittaa ne yhteen. Ohuet paneeliverhot ovat sivuun vedettynä melkein huomaamattomat. Aurinkoisena päivänä ne siivilöivät valon kauniisti lävitseen. Vajaamittaiset verhot näyttävät yleensä töpöiltä, mutta tässä toteutus toimii.

Keittiö

Keittiötä avarrettiin kaatamalla seinää. Kantava muurinpätkä maalattiin mustaksi. Täällä kalustus on simppeleimmillään. Pöytä tehtiin kahdesta kiiltävästä levystä ja kiinnitettiin toisesta päästä seinään. Jatkoksi maalattiin liitutaulu. Lapalman baarijakkarassa on helposti säädettävä kaasujousi. Valmistaja kuulostaa espanjalaiselta aurinkolomakohteelta mutta on italialainen designtalo. Kuvan Lem-tuolia saa Suomessa ainakin Stanzasta ja Modeosta.

Tv-huone

Le Corbusierin divaaneista katsellaan kiinalaista kaappia tai sinne kätkettyä televisiota. Seinälle on ripustettu kummallisia löytöjä. Sarvet ovat huutokaupasta ja urkupillit Carstenin kotikylän vanhasta kirkosta. Huone kaipaa hiukan isompaa mattoa, sillä punainen pikkumatto valkoisella lattialla on kuin Japanin lippu. Huomaa koristeelliset listat ja kipsikoristeet katossa.

Vintti

Yläkerrasta saatiin kotiin lisätilaa, joka toimii makuu- ja työhuoneena. Kattoikkunat, palkit ja vinot pinnat tekevät tilasta kiinnostavan mutta haastavan sisustaa. Itse suunniteltu sängynpääty on metalliniitein koristettua alcantaraa. Kartellin Componibili-lokerikko toimii yöpöytänä.

Toimittanut: Mariia Sarilo
Kuvat : Martin Sølyst

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.