Punaisen Ristin johtaja vetoaa inhimillisen kärsimyksen lopettamiseksi Gazassa – "Katastrofaalinen epäonnistuminen"

Mirjan Spoljaric kehotti osapuolia tilanteen välittömään rauhoittamiseen.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) johtaja kehottaa toimenpiteisiin inhimillisen kärsimyksen lopettamiseksi Gazassa. 

Komitean johtajan Mirjana Spoljaricin mukaan on mahdotonta hyväksyä tilannetta, jossa siviileillä ei ole turvapaikkaa pommituksilta alueella.

– Olen järkyttynyt sietämättömän inhimillisen kärsimyksen määrästä, ja kehotan konfliktin osapuolia tilanteen rauhoittamiseen välittömästi, Spoljaric sanoi.

Hän totesi myös, että kyseessä on "katastrofaalinen epäonnistuminen", jota maailman ei pidä sallia. Spoljaric kutsui siviiliuhrien suurta määrää kauhistuttavaksi.

Spoljaric otti kantaa aiheeseen tunteja sen jälkeen, kun YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kritisoi Gazan pommitusten "ennennäkemätöntä eskalaatiota" ja vetosi välittömän tulitauon saamiseksi alueelle.

"Tuhansia siviilejä saattaa vielä kuolla"

Israel on aloittanut maaoperaation Gazassa, joka on pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan äärijärjestö Hamasin kanssa käytävän sodan toinen vaihe.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk varoitti lauantaina, että vielä tuhansia siviilejä saattaa kuolla, mikäli Israel jatkaa suurta maahyökkäystä.

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut Hamasin kontrolloiman alueen terveysministeriön mukaan yli 8 000 ihmistä. Terveysministeriön mukaan kuolleista puolet on lapsia. Lukuja ei ole voitu vahvistaa riippumattomasta lähteestä.

Israel aloitti iskut Gazan kaistalle äärijärjestö Hamasin hyökättyä Israeliin 7. lokakuuta. Hamasin hallussa on yli 220 panttivankia.

 

Lue myös:

    Uusimmat