Punainen Risti: Beirutin sataman palo levinnyt ruoka-avun varastoihin

Libanonin presidentin mukaan palo saattoi saada alkunsa onnettomuudesta tai sabotaasista.

Beirutin satamassa Libanonissa riehuva tulipalo on levinnyt rakennukseen, jossa Punainen Risti on säilyttänyt ruoka-avun varastojaan.

Järjestön mukaan palo saattaa aiheuttaa vakavia häiriöitä sen humanitaarisen avun operaatioille.

Punaisen Ristin paikallisen johtajan Fabrizio Carbonin mukaan palavassa varastorakennuksessa on säilytetty muun muassa tuhansia ruoka-annoksia ja puolta miljoonaa litraa öljyä.

Sammuttajien mukaan palo on nyt saatu hallintaan, mutta sitä ei ole onnistuttu sammuttamaan, kertoo al-Jazeera.

Beirutin räjähdyksessä pahoin vain runsas kuukausi sitten tuhoutuneessa satamassa syttyi aiemmin tänään uusi suuri tulipalo. Armeijan mukaan palo pääsi irti varastorakennuksessa, jossa säilytetään moottoriöljyä ja autonrenkaita.

Libanonin presidentin Michel Aounin mukaan palon syttymissyy saattoi olla vahinko tai sabotaasi. Hän painotti, että syy pitää selvittää mahdollisimman pian ja syylliset tulee saada edesvastuuseen.

Satamassa tapahtuneessa räjähdyksessä reilu kuukausi sitten tuhoutui suuri osa Beirutin keskustasta. Ainakin 191 ihmistä sai surmansa, kun satamaan varastoitu valtava ammoniumnitraattivarasto räjähti.

Sataman tuhoutuminen on entisestään pahentanut vakavasta talous- ja pakolaiskriisistä kärsivän maan ahdinkoa. Libanonin hallitus joutui eroamaan, kun paljastui, että räjähdysvaarasta oli tiedetty jo vuosia, mutta kukaan ei ollut tehnyt asialle mitään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja