Pukinkonttiin hyvää mieltä: Näin löydät eettisen lahjan

Eettinen lahja on hyvä lahja niille, jotka haluavat tuoda joulumieltä monelle ihmiselle. Kepan verkkosivulle koottujen vinkkien avulla hyvää tekevien joululahjojen löytäminen on helppoa.

Haluaisitko antaa läheisellesi joululahjaksi materian lisäksi hyvän mielen? Ostamalla eettisen lahjan, laitat hyvän kiertämään. Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa on tehnyt lahjaideoinnista helpompaa keräämällä listan järjestöistä ja yrityksistä, joiden tuotteet tukevat kestävää kehitystä ja auttavat maailman köhiä.

Eettisistä lahjavinkeistä löytyy sopiva lahja jokaiselle. Perinteisten lahjojen kohdalla lahjan saajan mieltä lämmittää tieto siitä, että tuotteen valmistuksessa on otettu huomioon ympäristö ja tuottajien oikeudet. Aineettomien lahjojen avulla taas voi tukea lahjan saajalle tärkeää asiaa, vaikkapa metsien suojelua tai tyttöjen koulunkäyntiä kehitysmaissa.

Yhteistyössä Kepan kanssa eettisiä lahjavinkkejä antaa tänä vuonna laulaja ja näyttelijä Vuokko Hovatta. Joulupukille kirjoittamassaan kirjeessä hän muistuttaa pukkia siitä, että perinteiset joululahjat on monilla työpaikoilla korvattu hyvää tekevillä lahjoilla

– Muistathan myös tonttujasi eettisillä lahjoilla. Niin tekevät monet muutkin vastuulliset työnantajat, jotka antavat työntekijöilleen ja yhteistyökumppaneilleen lahjaksi mahdollisuuden auttaa kehitysmaiden ihmisiä tai osallistua työhön ympäristön hyväksi. Näin on tehty myös meillä Helsingin Kaupunginteatterissa, Hovatta kertoo.

Kepan verkkosivuilla julkaistujen lahjavinkkien eettisyys, ekologisuus tai reiluus pohjautuvat yksinomaan listalla olevien yritysten ja muiden yhteisöjen omaan ilmoitukseen, eikä Kepa vastaa sivulla mainostettavien palveluiden sisällöstä.

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry. on järjestöjen yhteistyö-, vaikuttamis- ja palvelujärjestö. Kepan lähes 300 jäsenjärjestöä seuraavat kehityspolitiikkaa tai tekevät kehitysyhteis- tai globaalikasvatustyötä.

Lue myös:

MTV3/Helmi, Kepa

Kuva: Shutterstock/Wavebreakmedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja