Mainos

Psyykkisesti sairas poika hylättiin - edes sairaala ei halua häntä

Psyykkisesti sairasta yhdysvaltalaispoikaa ei halua enää kukaan.

10-vuotias poika viettää päivänsä lukittuna psykiatrisen sairaalan vuodeosastolla, koska hän on väkivaltainen, masentunut, ja vaaraksi itselleen ja muille, kirjoittaa Washington Post.

Nyt sairaala haluaa hänestä eroon. Lehti kirjoittaa, että lastensairaalan lakimiehet aikovat mennä oikeuteen saadakseen pojan äidin ottamaan hänet takaisin. Toinen vaihtoehto lakimiesten mielestään on, että lastensuojeluviranomaiset hakevat pojan.

Lakimiesten mukaan lapsi on totaalisesti hylätty: Hänen äitinsä on kieltäytynyt ottamasta häntä kotiin, lastensuojeluviranomaisten huostaan hän taas ei mahdu ja pojan isällä ei ole laillista oikeutta ottaa poikaa.

"Sairaala ei ole mikään hotelli"

"Hänen tilanteensa on äärimmäisen harvinainen. Pojan hoito on aikansaelänyttä, hän tarvitsee jatkuvaa apua, mutta hänellä ei ole paikkaa minne mennä. Nyt poika on joutunut raivostuttavaan byrokraattiseen ansaan", Washington Post kirjoittaa.

Lehden mukaan sairaalassa on jopa ehdotettu, että poika laitetaan vain ambulanssiin ja jätetään lastensuojeluviranomaisten toimistolle. Sairaalan mielestä viidesluokkalainen on häirikkö.

Sairaalan virkamiesten mielestä poika pitäisi siirtää pois sairaalasta sekä "hänen itsensä että sairaalan vuoksi". Yleensä lapset viettävät sairaalassa korkeintaan noin viikon, mutta poikaa on pidetty siellä jo syyskuun puolivälistä lähtien. Sairaala ei kuitenkaan voi siirtää häntä ilman huoltajan suostumusta.

– Lastenklinikka ei ole mikään hotelli, jossa voi olla niin kauan kuin maksaa palveluista, sairaalan lakimies kirjoitti.

Pojalla on lehden tietojen mukaan vakuutus, mutta siitäkin huolimatta sairaala haluaa oikeuden määräävän pojan lastensuojeluviranomaisten huostaan. Viranomaiset ovat pyytäneet aikaa järjestelläkseen pojan hoidon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.