PS-nuorilta vastine rasistisena pidetystä kohutviitistä: Esitetyillä perusteilla ei voi lopettaa valtionavustusta

Perussuomalaisten nuorisojärjestö on antanut vastineensa opetus- ja kulttuuriministeriölle kohutviittiä koskevassa asiassa.

Järjestö tviittasi viime kuussa virallisella tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Kohutun tviitin tekstinä oli "äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) lähetti järjestölle kirjeen, jossa asiasta pyydettiin esittämään selvitys. Samalla ministeriö uhkasi PS-Nuoria 115 000 euron valtionavun maksun keskeyttämisestä ja takaisinperinnästä.

PS-nuoret toteaa vastineessaan vastustavansa Opetus- ja kulttuuriministeriön johtopäätöstä valtionavun lopettamisesta. Järjestö pyytää samalla, että OKM ei ryhdy toimiin avustuksen lopettamiseksi tai takaisinperimiseksi.

Vastineen mukaan kohuttu Twitter-päivitys, johon OKM viittaa, ei edusta PS-Nuorten kantaa. Vastineessa todetaan, että kyse on yksittäisen jäsenen erehdyksissään tekemästä päivityksestä ja että Perussuomalaiset Nuoret toimii edelleen nuorisoalan järjestönä, mihin tarkoitukseen avustus on myönnetty.

– Perussuomalaiset Nuoret on poistanut sen sivuilla julkaistun twitter-päivityksen ja pyytänyt anteeksi sen sisältöä. Avustuksen maksamisen lopettaminen ja takaisin perintä johtaisivat Suomen suurimman puolueen nuorisojärjestön toiminnan loppumiseen, järjestö kirjoittaa vastineessaan. 

  

Lue myös:

    Uusimmat