Mainos

PS-nuorilta vastine rasistisena pidetystä kohutviitistä: Esitetyillä perusteilla ei voi lopettaa valtionavustusta

3:22

Perussuomalaisten nuorisojärjestö on antanut vastineensa opetus- ja kulttuuriministeriölle kohutviittiä koskevassa asiassa.

Järjestö tviittasi viime kuussa virallisella tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Kohutun tviitin tekstinä oli "äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) lähetti järjestölle kirjeen, jossa asiasta pyydettiin esittämään selvitys. Samalla ministeriö uhkasi PS-Nuoria 115 000 euron valtionavun maksun keskeyttämisestä ja takaisinperinnästä.

PS-nuoret toteaa vastineessaan vastustavansa Opetus- ja kulttuuriministeriön johtopäätöstä valtionavun lopettamisesta. Järjestö pyytää samalla, että OKM ei ryhdy toimiin avustuksen lopettamiseksi tai takaisinperimiseksi.

Vastineen mukaan kohuttu Twitter-päivitys, johon OKM viittaa, ei edusta PS-Nuorten kantaa. Vastineessa todetaan, että kyse on yksittäisen jäsenen erehdyksissään tekemästä päivityksestä ja että Perussuomalaiset Nuoret toimii edelleen nuorisoalan järjestönä, mihin tarkoitukseen avustus on myönnetty.

– Perussuomalaiset Nuoret on poistanut sen sivuilla julkaistun twitter-päivityksen ja pyytänyt anteeksi sen sisältöä. Avustuksen maksamisen lopettaminen ja takaisin perintä johtaisivat Suomen suurimman puolueen nuorisojärjestön toiminnan loppumiseen, järjestö kirjoittaa vastineessaan. 

  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja