Mainos

Protestilakanoita ei jahdata MM-kisoissa: "Kyllä meidän kantti kestää kritiikin"

Jääkiekon MM-kisojen turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen kiistää, että katsomoissa heilutettuja kannustuslakanoita olisi poistettu niihin kirjoitettujen viestien takia.

Ketosen mukaan myöskään ihmisiä ei ole heitetty ulos hallista protestilakanoiden takia.

– Me ei käydä täällä mitään lakanasotaa, eikä lakanan sisällöllä ole merkitystä. Vaan koolla ja paloturvallisuudella, Ketonen toteaa.

Katsomoon saa tuoda ainoastaan lakanoita ja lippuja, joiden koko on metri kertaa metri. Suuremmatkin lakanat ovat sallittuja, mutta tällöin niiden tulee olla paloturvallisia ja siitä tulee olla mukana todistus. Lakanan tuojan kanssa käydään myös läpi säännöt, miten lakanaa saa esitellä.

– Meille tulee paljon valituksia siitä, että tällaisilla isoilla lakanoilla peitetään näkyvyys.

Kotilakanaa ei saa hallille tuoda

Ketonen korostaa, että kotilakana ei ole lainkaan hyväksytty kannustusväline katsomossa. Niihin siis puututaan, luki lakanassa mitä tahansa.

– Tällöin käydään sanomassa, että nyt se lakana piiloon, koska se ei täytä paloturvallisuusvaatimuksia. Tähän ihmiset reagoivat sitten eri tavoin, osa on halunnut viedä lakanat narikkaan säilöön, osa on saattanut lähteä suivaantuneena paikalta.

Ketonen toteaa, että sitkeästi lakanasääntöjä rikkovat voivat kyllä lentää hallista ulos.

– Jos asiasta on kaksi-kolme kertaa huomautettu, eikä lakana pysy piilossa, niin siinä vaiheessa tilanne voi johtaa poistamiseen.

Uloslentämisellä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä sen kanssa, jos lakanassa on lukenut esimerkiksi Kummolaa kritisoiva teksti.

– Kyllä meidän kantti kestää kritiikin, Ketonen toteaa.

– Emme me halua sensuroida ketään, emmekä tappaa fanijuttuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.