Mainos

Professori Jaakko Frösenille korkea kunniamerkki

Helsingin yliopiston kreikkalaisen filologian professorille Jaakko Frösenille on myönnetty korkea kunniamerkki, Aleksandrian kreikkalaisortodoksisen patriarkaatin Pyhän Apostoli ja Evankelista Markuksen kaularisti II.

Kunniamerkin luovutti Aleksandriassa järjestetyssä juhlatilaisuudessa Aleksandrian ja koko Afrikan patriarkka ja paavi Petros VII.

Professori Jaakko Frösen työryhmineen aloitti viime vuonna patriarkaatin kirjaston arvokkaiden keskiaikaisten pergamentti- ja paperikäsikirjoitusten sekä harvinaisten varhaisten painettujen kirjojen laajamittaiset pelastustyöt. Töitä ovat edeltäneet Suomen ulkoasiainministeriön myöntämin kehitysyhteistyövaroin suoritettavat kirjastorakennuksen peruskorjaustyöt ja turvalaitteiden asennukset.

Professori Frösenin työryhmä on osa hänen Helsingin yliopistossa toimivaa Suomen Akatemian nimeämää huippuyksikköä "Antiikin ja keskiajan kreikankieliset asiakirjat, arkistot ja kirjastot". Työryhmän tehtävänä on mm. kirjaston aarteiden tieteellinen luettelointi ja historian selvittäminen. Osittain erittäin huonossa kunnossa olevat käsikirjoitukset ja painotuotteet konservoidaan ja koko aineisto valokuvataan sähköiseen digitaaliseen muotoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.