Mainos

Prinsessapussukka vai vintageveska?

Perinteinen pussukkalaukku helmikoristein, vai sittenkin morsiusneidon suunnittelema uniikkiveska?

Kenkien, hunnun ja morsiuspuvun ostohuumassa häälaukku saattaa unohtua. Moni morsian luottaa kaason kantavan iltalaukuissaan esimerkiksi kännykkäänsä, mutta pieni häälaukku täydentää juhla-asua ja voi jopa olla sen paras piristäjä!

Asusteiden sointuva sävytys

Yleisistä harhaluuloista poiketen asusteiden ja puvun ei tarvitse olla samaa väriä, tai edes samaa materiaalia. Asusteet voivat elää omaa elämäänsä ja värimaailmaansa.

Siinä, missä hääpuku on hyvin hillitty tai yksivärinen, asusteet voivat sointua värien ja kuosien puolesta toisiinsa. Joissakin tapauksissa asusteet voivat olla ainoa väripilkku morsiamen puvussa. Myös kukat ja häälaukku voivat olla samaa sävyä; tämä luo yhtenäisyyttä kokonaisuuteen.

Nämäkin säännöt on tehty rikottaviksi: jos kirkkaanpunainen unelmalaukkusi riitelee hääpukusi kanssa, ei mikään laki pakota sinua luopumaan siitä!

Perinteinen pussukka

Kenties suosituin morsiamen häälaukku on pikkuinen, hienostunut pussukka. Pussissa ei välttämättä tarvitse kantaa mitään, vaan sen ainoa tarkoitus voi olla hääpuvun hienostunut lisuke.

Silkkinen tai satiininen pussukka sopii oivallisesti prinsessahäihin. Samettinen nyytti taas tuo arvokkuutta kankaallaan. Pussukoissa on usein helmi- ja paljettikoristeita, mutta myös hillittyjä versioita löytyy. Yksinkertainen vetokiinnitys varmistaa, että laukkua on helppo käyttää.

Pussin voi myös ommella helposti itse. Jos teetätät morsiuspukusi käsityönä, pyydä saada hieman ylimääräistä pukukangasta, josta laukun voi valmistaa. Näin saat taatusti pukuusi sointuvan asusteen!

Voimakkaasti vintage

Jotain vanhaa, jotain uutta. Jos et voi tai halua käyttää äitisi hääpukua, miten olisi hänen hääveskansa lainaaminen?

Menneiden vuosien käsiveska ihastuttaa ja kantaa mukanaan omaa historiaansa. Se sattaa myös innostaa vanhemmat häävieraat muistelemaan menneitä tai edellisiä häitä, joissa sama laukku nähtiin! Kauniisti kulunut laukku tuo herkkää rosoisuutta usein niin siloteltuun häälookkiin.

Asusteet viimeistelevät myös teemahäät. 50-luvun häissä tai rockhäissä laukku voi olla repäisevä yksityiskohta, joka kiinnittää huomiota. Tällaista laukkua voi käyttää myöhemminkin, tai sen voi myydä eteenpäin muillekin kuin morsiamille!

Jos et halua liian tuunattua hääpukua, turvaudu komeisiin asusteisiin ja vie ne äärimmäisyyksiin. Laukun kuosi tai kiinnitysmekanismi voi yllättää kekseliäisyydellään.

Rohkeasti erilainen

Koska morsiuspuvunkaan ei enää tarvitse olla valkoinen, miksi asusteiden pitäisi?

Hanki rohkeasti tyyliisi sopiva laukku, vaikka saisitkin kuulla siitä kritiikkiä. Nämä ovat sinun hääsi, ja saat toteuttaa ne niin kuin haluat. Mustan tai muunvärisen laukun etuna on, että sitä voi käyttää myös häiden jälkeen iltalaukkuna. Näin ostos ei ole turhaa tuhlausta, vaan pikemminkin sijoitus.

Touhukas tuunaa

Jos löydät kaupasta asuusi soveltuvan, mutta massaan hukkuvan laukun, ota kädentaitosi käyttöön! Askartelukaupoissa myydään rusetteja, pitsihörhelöitä ja valmiita ruusukkeita, joilla saat häälaukkuusi eloa. Myös irtohelmet ja tekokristallit sulostuttavat veskaa.

Rintakukaksi tarkoitettu koriste toimii oivallisesti pussukan piristäjänä, ja sen voi hakaneulakiinnityksen ansiosta irroittaa laukusta häiden jälkeen.

Kokeilunhaluinen morsian voi suunnitella oman laukkunsa.

Jos aiot värvätä häihisi morsiusneitoja, anna heidän suunnitella laukkusi! Mikäpä olisi hauskempi tapa muistaa pientä prinsessaa kuin hänen suunnittelemansa hääveska?

MTV3/Helmi/Maria Aarnio
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.