Mainos

Prinsessa ylitti 200 000 katsojan rajan

Arto Halosen ohjaama elokuva Prinsessa on yltänyt alle kuudessa viikossa elokuvateattereissa jo 200 000 katsojan huippulukemaan. Ensi-iltansa 10.9.2010 saaneen Prinsessan oli tiistaihin mennessä nähnyt yhteensä 200 740 katsojaa.

- Prinsessa on menestynyt upeasti ja 200 000 katsojan rajapyykin ylitys näin nopeasti on ollut positiivinen yllätys, toteaa myyntipäällikkö Arto Heiskanen Sandrew Metronome Distribution Finlandista.

Elokuva oli viiden viikon ajan Suomen katsotuin elokuva ja kerää edelleen hyvin katsojia.

Prinsessa on kerännyt hiljattain myös muita tunnustuksia. Ohjaaja Haloselle myönnettiin vuoden 2010 Suomen mielenterveysseuran valtakunnallinen mielenterveyspalkinto ja Kansalaistoiminnan valtakunnallinen tunnustuspalkinto 2010. Parhaillaan Prinsessaa esitetään Yhdysvalloissa elokuvakriitikko Harlan Jacobsonin kuratoiman Talk Cinema -kiertueen ohjelmistossa, ja Halonen vierailee näytöksissä.

Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Vaikka Prinsessa on itsekin hoidettavien joukossa, hänen elämäntehtäväkseen muodostuu lähimmäisten auttaminen.

Prinsessan hovin muodostavat hovineito Christina von Heyroth (Krista Kosonen) ja joukko potilastovereita (mm. Peter Franzén ja Pirkka-Pekka Petelius). Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan (Tapio Liinoja) asti. Särkynyt nainen löytää mielisairaalasta kodin ja perheen. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Samuli Edelmann, Paula Vesala, Irma Junnilainen, Paavo Westerberg ja Antti Litja.

Elokuvan on ovat käsikirjoittaneet Pirjo Toikka, Arto Halonen ja Paavo Westerberg.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.