PRH:n pääjohtajalle ei syytettä epäillyistä virkarikoksista

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on päättänyt jättää syytteen nostamatta näytön puuttumisen perusteella patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtajan epäiltyjä virkarikoksia koskevassa asiassa.

Martti Enäjärvi

PRH:n pääjohtajan Martti Enäjärven oli epäilty rikkoneen virkavelvollisuuttaan vuosina 1993 -1998 käyttämällä laajasti virka-autoa yksityisiin ajoihinsa sekä eräissä tapauksissa viraston edustusvaroja tarjoiluun erilaisten yksityisiin harrastuksiinsa liittyvien yhteisöjen tilaisuuksissa. Tutkinnassa selvitettiin myös viraston taksiseteleihin liittyneiksi epäiltyjä menettelytaparikkomuksia.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe perustelee syyttämättä jättämistä mm. sillä, ettei laajassa esitutkinnassa ilmennyt näyttöä siitä, että yksityisiksi epäillyt virka-automatkat olisivat olleet pääjohtajan virkavelvollisuuden vastaisia. Esitutkinnassa saatu selvitys osoitti todennäköiseksi, että ajoissa olisi usein ollut kysymys virkatehtäviin liittyvistä matkoista.

Patentti- ja rekisterihallituksen edustusvarojen yksityiskäyttöä koskevat epäilyksetkään eivät saaneet tukea esitutkinnassa. Sen sijaan on todennäköistä, että kysymyksessä olisivat olleet tilaisuudet, joihin on liittynyt edustusvarojen käyttämiseen oikeuttavaa patentti- ja rekisterihallituksen sidosryhmäsuhteiden hoitamista.

Rappe toteaa myös, että taksiseteleiden käytössä oli tapahtunut laiminlyöntejä, jotka eivät vähäisyytensä vuoksi kuitenkaan ole virkarikoksena rangaistavia.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat