Presidentti Niinistö raottaa Nato-pohdintaansa tänään MTV:lle – "Kyllä minun kantani aika selkeä on"

Presidentti Niinistöllä on kanta siihen, pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä – koska on aika sanoa se ääneen? 2:06
"Kyllä minun kantani aika selkeä on" – katso ote presidentti Niinistön haastattelusta videolla!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on varsin selkeä kanta siihen, tulisiko Suomen hakea Nato-jäsenyyttä. Presidentin haastattelu näytetään tänään kello 21 Asian ytimessä -ohjelman Nato-erikoislähetyksessä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa

Presidentti Sauli Niinistö ei ole kommentoinut viime aikoina avoimesti kantaansa siihen, pitäisikö Suomen hakea Nato-jäsenyyttä.

Asian ytimessä -haastattelussa Niinistö kuitenkin paljastaa, että hänellä on olemassa kysymykseen kohtuullisen selvä näkemys.

– Kyllä minun kantani aika selkeä on, Niinistö toteaa.

Presidentti ei toistaiseksi paljasta kantaansa, sillä ei halua supistaa eduskunnan mahdollisuuksia keskustella ja muodostaa omia linjauksiaan kysymykseen.

– Nyt on tarkoitus, että eduskunnan päätöksentekijät pääsevät pohtimaan ja selvittämään itselleen asian nimenomaan vapaalta kentältä. Jos minä tai hallitus nyt ilmoittaisi etukäteen kannan, pahoin pelkään, että se hivenen supistaisi sitä vapaata kenttää.

Hallituksessa valmistellaan parhaillaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevaa selontekoa. Kun selonteko on luovutettu eduskunnalle, mahdollinen Nato-jäsenyyden hakeminen on muiden vaihtoehtojen ohella pöydällä aluksi eduskunnan valiokunnissa ja lopulta myös täysistuntokeskustelussa.

Toimittaja Jaakko Loikkanen kysyy Asian ytimessä -haastattelussa Niinistöltä, kertooko tämä kantansa eduskuntakäsittelyn jälkeen.

Presidentti vastaa toteamalla, että eduskuntakäsittelyn jälkeen pallo on takaisin presidentin ja keskeisten ministerien valiokunnalla TP-UTVA:lla.

– Kun eduskunta tuon analyysin tekee, sitten on tietysti aika tehdä johtopäätöksiä. Tällä välin pyrin myöskin olemaan yhteydessä, ja varmasti eduskuntaa kiinnostaakin ihan tavanomaisetkin valiokuntatapaamiset ja puolueiden puheenjohtajien tapaamiset. Kyllä tämä tästä kypsyy.

Katso presidentin haastattelu kokonaisuudessaan tänään kello 21 Asian ytimessä -ohjelman Nato-erikoislähetyksessä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat