Mainos

Presidentti Niinistö Aamulehdelle: HS:n tiedustelu-uutisessa oli "ikään kuin mässäilty" salaisiksi luokitelluilla tiedoilla

Presidentti Sauli Niinistö soitti Puolustusvoimien komentajalle Jarmo Lindbergille heti luettuaan Helsingin Sanomien lauantaisen artikkelin Viestikoekeskuksesta. Asiasta kertoo Aamulehti.

Helsingin Sanomien uutinen Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta perustuu osin salaisiin asiakirjoihin. Niinistö sanoo Aamulehden uutisessa, että erittäin salaisiksi luokitelluilla tiedoilla oli "ikään kuin mässäilty".

–  Aamulla näin, että siinä (jutussa) oli huomattava määrä punaisia leimoja ja oli ikään kuin mässäilty niillä, Niinistö sanoo Aamulehdelle.

Presidentti Niinistö kertoi lauantaina, että Helsingin Sanomien artikkeliin liittyvästä tietovuodosta aloitetaan rikostutkinta. Niinistö kertoo Aamulehdelle, että tieto tutkinnasta perustui komentaja Lindbergin kanssa käytyyn puhelinkeskusteluun.

– Puhuimme hyvin tarkkaan komentajan kanssa, että siitä (vuotamisesta) on jätetty rikosilmoitus.

 Keskusrikospoliisin mukaan tutkinnassa epäiltyinä rikosnimikkeinä ovat turvallisuussalaisuuden paljastaminen ja virkasalaisuuden rikkominen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.