Mainos

Prepaid-luottokorttien suosio räjähtänyt Yhdysvalloissa

Yhdysvaltalaiset kuluttajat kiinnostuvat entistä enemmän ennakkoon maksetuista prepaid-luottokorteista. Pienituloisille tarkoitetun prepaid-kortin ongelmana ovat suuret kulut, jotka voivat tyhjentää korttitilin lähes kokonaan.

Taloussanomat kirjoittaa, että tutkimusyhtiö Mecator Advisory Groupin mukaan viime vuonna korteille ladattiin rahaa 8,7 miljardia dollaria. Se on 125 prosenttia enemmän kuin vuosi aiemmin.

Mecator Advisory Group ennakoi, että kolmen vuoden kuluttua lataussumma nousee 119 miljardiin dollariin.

Prepaid-korttiin liittyy kuitenkin erittäin paljon piilokuluja. Korttiyhtiöt veloittavat nostoista ja tilin avaamisesta isojakin summia. Halvinkin kortti on kallis, sillä useimpien amerikkalaisten suurpankkien kuukausiveloitus esimerkiksi shekkitilistä on 10 dollaria tai vähemmän. Kalleimmillaan prepaid-kortti voi maksaa ensimmäiseltä kuukaudelta yli sata dollaria.

Ei Suomeen

Luottokunnan mukaan kortille ei löydy markkinoita Suomesta. Toimitusjohtaja Heikki Kapanen kertoo Taloussanomissa, että suomalainen pankkisysteemi ja pankkikäytännöt ovat erilaisia , eikä prepaid-kortti ole saavuttanut suosiota.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.