Mainos

Powell: Pohjois-Korean tarjous riittämätön

Pohjois-Korean tarjous ydinohjelmansa lopettamiseksi on riittämätön, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tänään. Yhdysvallat jatkaa kuitenkin tarjouksen tutkimista.

-Se on sentyyppinen tarjous, jollaisia olemme heiltä aiemminkin saaneet, Powell sanoi.

Pohjois-Korea on luvannut lopettaa ydin- ja ohjusohjelmansa, jos amerikkalaiset suostuvat laajoihin poliittisiin ja taloudellisiin myönnytyksiin.

-Tämä tarjous ei vie meitä oikeaan suuntaan, Powell sanoi puhuessaan senaatin ulkoasiainvaliokunnassa.

Pohjois-Korea esitti ehdotuksen viime viikolla Pekingissä neuvotteluissa, joihin osallistui myös Kiinan edustajia.

Powell ei ole täsmällisemmin kertonut, mitä Pohjois-Korea on vaatinut vastineeksi siitä, että maa luopuisi ydin- ja ohjusohjelmistaan. Amerikkalaisten viranomaislähteiden mukaan Pohjois-Korea vaatii mm. ilmaista öljyä, energiaa, talousvaihdon lisäämistä ja maitten suhteiden normaalistamista.

Presidentti George Bush puhui Pohjois-Korean kriisistä tänään puhelinkeskustelussa Japanin ja Etelä-Korean johtajien kanssa. Valkoisen talon mukaan Bush tähdensi, että Yhdysvallat haluaa kumoamattomia todisteita siitä, että Pohjois-Korea lopettaa ydinohjelmansa. Bush vakuutti Japanin pääministerille Junichiro Koizumille ja Etelä-Korean presidentille Roh Moo Hyunille, että Yhdysvallat pyrkii rauhanomaiseen ratkaisuun kiistassa Pohjois-Korean kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.