Mainos

Postimaksut nousevat ylihuomenna

Kirjeiden ja pakettien postittaminen kallistuu heinäkuun alusta. Hinnankorotukset koskevat sekä kotimaan että ulkomaan postia. Tavallisen 1. luokan kirjeen tai kortin postittaminen kotimaahan maksaa ylihuomisesta lähtien 3,50 markkaa, kun se tähän asti on maksanut 3,00 markkaa. Ennen heinäkuun alkua hankitut ikimerkit vastaavat korotuksen jälkeen uusia hintoja.

Kakkosluokan kirjeen maksuksi tulee 3,00 markkaa, kun se nykyään on 2,40 markkaa. Joulutervehdysten hinta nousee nykyisestä 2,00 markasta 2,50 markkaan. Kirjemaksujen korotukset koskevat kuluttajia ja niitä yrityksiä, jotka maksavat postimerkeillä, automaattilipukkeilla tai käteisellä. Näiden piiriin kuuluu noin 18 prosenttia kirje- ja korttiliikenteestä. Kotimaan ja ulkomaan pakettipalvelujen hinnat puolestaan nousevat keskimäärin 15 prosenttia.

EU-puheenjohtajuuden kunniaksi erikoismerkki

Ensimmäinen uusi 3,50 markan arvoinen postimerkki ilmestyy heti 1. heinäkuuta. Merkin aiheena on Suomen EU-puheenjohtajuus. Samana päivänä ilmestyy uusi 4,80 markan arvoinen painos vuonna 1977 ilmestyneestä perinteikkäästä Sauna-postimerkistä.

Ikimerkit kelpaavat euroaikanakin

Ensimmäisten euroissa hinnoiteltujen postimerkkien on määrä ilmestyä vuoden 2002 alussa. Siirtymäaika on puoli vuotta, eli vuoden 2002 kesäkuun loppuun asti voi käyttää sekä markka- että euromääräisiä merkkejä. Tämän jälkeen markkamerkkejä ei enää lunasteta takaisin. Ykkös- ja kakkosluokan ikimerkit kelpaavat euroon siirtymisen jälkeenkin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.