Mainos

Posti vaihtaa nimensä Itellaksi

Muutoksen taustalla ovat yhtiön toimintaan liittyvät muutokset sekä konsernin kansainvälistyminen. Postin mukaan kuluttajille nimenmuutos ei näy.

Suomen Posti vaihtaa nimensä Itellaksi kesäkuun alusta lähtien.

- Nimellä on it-maailmaan viittaava saundi, se on lyhyt ja ytimekäs ja olemme saaneet sen rekisteröityä useissa maissa, kertoo konsernijohtaja Jukka Alho.

Tämän vuoden alusta Posti on käyttänyt Itella-markkinointinimeä yritysasiakkaidensa palveluun. Ensimmäisen kerran Itella-nimi tuli esiin Postin yhteydessä jo kaksi vuotta sitten.

Alho perustelee nimenmuutosta myös sillä, että yhtiön toiminnasta puolet tulee muusta kuin perinteisestä postin kuljetuksesta.

- Logistiikka- ja it-ratkaisujen ulkoistamista miettivä toimitusjohtaja ei välttämättä miellä meitä yhteistyökumppanikseen, jos meidät tunnettaisiin vain postina, Alho sanoo.

Yrityspuolella palveluihin kuuluu esimerkiksi asiakasyrityksen varastonhallinta, jossa Itellan ylläpitämä tietojärjestelmä hoitaa tavaroiden toimitukset ja tilaukset.

Perinteinen kirjeposti säilyy yhtiön toiminnassa, vaikka nimi muuttuukin. Tosin kilpailu on ankaraa, sillä kansainväliset TNT, UPS ja DHL kilpailevat samoista asiakkaista kuin Posti.

- Ykkösluokan kirjeiden määrä on lähtenyt selvään laskuun. Yritykset suosivat halvempaa kakkosluokan kirjettä tiliotteiden, laskujen ja markkinointimateriaalin lähettämiseen. Kirjettä ei tarvita enää nopeaan viestintään, Alho sanoo.

Jo viime vuonna Posti valitti, että posti-sanan käyttäminen on hankalaa ulkomailla. Saksassa Deutsche Post oli näreissään, että muut postit pyrkivät sen markkinoille. Posti on viime vuosina laajentunut yrityskaupoilla Itämeren ympäristöön, joissa posti-sana ei aina ole merkitse nykyaikaisia toimintatapoja. Siinäkin yksi syy vaihtaa nimeä.

Kesäkuun alun jälkeenkin kuluttajat menevät Postiin, eikä heidän pitäisi Alhon mukaan havaita nimenmuutosta normaaliasioinnissa. Postin liikemerkki, jakajien vaatteet, autot ja keltainen värit säilyvät ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.