Positiivisen tulosvaroituksen antaneet Kesko, Valmet ja Uponor nousussa pörssissä

Helsingin pörssi avautui viikon viimeiseen kaupankäyntipäivään runsaan prosentin nousussa.

Pörssiyhtiöt Kesko, Valmet ja Uponor antoivat kukin positiivisen tulosvaroituksen ennen viikon viimeistä pörssipäivää.

Yhtiöiden kurssit lähtivät perjantaina Helsingin pörssin avauduttua nousuun. Tunnin kaupankäynnin jälkeen päivittäistavarakauppa Keskon vaihdetumpi B-osake oli runsaan viiden prosentin nousussa.

Rakennus- ja ympäristötekniikan alalla toimivan Uponorin osake oli puolestaan piristynyt noin 4,5 ja teollisuusyritys Valmetin noin kaksi prosenttia.

Uponor kertoi perjantaina, että se odottaa vertailukelpoisen liikevoittonsa pysyvän viime vuoden tasolla, kun aiemmin se ennakoi laskua.

–  Erityisesti aktiivisuus asuntomarkkinoilla ja talotekniikan kysyntä ovat pysyneet korkealla tasolla vuoden ensimmäiset kuukaudet ja odotamme tilanteen jatkuvan, vaikka näkyvyys säilyy rajattuna, toimitusjohtaja Jyri Luomakoski sanoi tiedotteessa.

Valmet puolestaan arvioi sekä liikevaihdon että tuloksen kasvavan viime vuoteen verrattuna, kun aiemmin se ennakoi niiden pysyvän samalla tasolla.

Kesko nosti jo eilen illalla odotuksen vertailukelpoisesta liikevaihdosta 570–670 miljoonan euron haarukkaan. Vaihteluvälin ala- ja ylärajat nousivat molemmat 50 miljoonalla eurolla. Tulosohjeistusta nosti myynnin ennakoitua parempi kehitys kaikilla toimialoilla sekä aikaisempaa paremmat näkymät loppuvuodelle.

OMXH-indeksi oli kokonaisuudessaan runsaan prosentin verran plussalla. Keskon edellä vaihdetuimpina osakkeina nousua johdattivat Neste ja UPM-Kymmene. Suurin kirijä oli puolestaan metsäkoneyhtiö Ponsse yli kahdeksan prosentin petrauksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja