Mainos

Porvoon uusi pääkirjasto avasi ovensa

Porvoon uusi kirjasto avasi tänään ovensa lainaajille. Kirjasto vihittiin käyttöön Porvooseen sopivasti Runebergin päivänä lauantaina.

Runsaan 40 000 asukkaan Porvoossa on pääkirjaston lisäksi viisi sivukirjastoa. Porvoon entinen pääkirjasto toimi ahtaiksi käyneissä tiloissa Mannerheiminkadun varrella. Nyt tilat tuplaantuivat. Uuden pääkirjaston kerrosala on 3000 neliömetriä. Talo maksoi noin 29 miljoonaa markkaa.

Kirjoja on uudisrakennuksen hyllyissä 300 000 kappaletta. Niistä liki 30 prosenttia on ruotsinkielisiä, joka määrältään vastaa suurin piirtein kaupungin väestörakennetta. Porvoolaiset lainailevat hiukan yli Suomen keskitason, eli kirjastokäyntejä oli v. 1999 noin kymmenen asukasta kohden.

Uusi kolmikerroksinen kirjastorakennus sijoittuu kaupungin keskustan tuntumaan. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Helin & Siitonen, joka piirsi myös Joensuun kymmenisen vuotta sitten käyttöön otetun kirjastotalon.

Kirjastoon tulivat yleisön käyttöön myös uudet näyttöpäätteet. Niitä on Porvoossa nyt opetusministeriön suosituksen verran, eli yksi Internet-yhteys 5000 kunnan asukasta kohden, kertoo kirjastotoimenjohtaja Terttu Lehtola.

Hän sanoo olevansa kaikilta osilta tyytyväinen uuteen rakennukseen ja siihen tehtyihin ratkaisuihin. Myös asiakkaat olivat suitsuttaneet Lehtolalle kiitostaan uusista tiloista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.