Mainos

Porvoon myrkkytynnyreiden nosto lopetetaan

Myrkkytynnyreiden nosto merestä Hakasalon edustalla Porvoossa lopetetaan huomenna. Uudenmaan ympäristökeskus päätti asiasta neuvoteltuaan Suomen ympäristökeskuksen ja Porvoon ympäristösuojelutoimiston kanssa.

Alueelta on otettu myös sedimenttinäytteitä, joiden avulla tutkijat saavat lisätietoa jatkotoimenpiteitä varten. Merestä tutkittiin 19 kohtaa, joissa tynnyreitä piti olla. Niistä kahdeksassa tehtiin nosto ja kuudesta löytyi tynnyrin palasia. Vain yhdessä palassa oli jotain ainetta, josta on toimitettu näyte laboratorioon tutkittavaksi. Tulokset tulevat parin viikon kuluttua.

-Tutkimusten perusteella ei ole mitään syytä olettaa, että alueella olisi tehty ympäristörikos, yli-insinööri Kalervo Jolma Suomen ympäristökeskuksesta painottaa. Hänen mukaansa kalliita tutkimuksia ei ole aihetta jatkaa ainakaan ennen kuin analyysin tulokset ovat tulleet. Suurin osa pohjan kohoumista oli ihmisten mereen heittämää romua ja kiviä. Porvoon edustalle uponneet myrkkytynnyrit havaittiin joulukuussa, kun niistä muutama tarttui kalastajien trooleihin. Tynnyreistä löytyi hyvin pieniä pitoisuuksia teollisuuskemikaali PCB:tä ja kloorifenolia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.