Pormestari: Mariupoliin julistettu kolerakaranteeni – mätänevien ruumiiden väitetään myrkyttävän ilman

Satelliittikuvat epäillyistä Mariupolin joukkohaudoista julki – aamun uutiset minuutissa 1:23
Satelliittikuvaa Mariupolin joukkohaudoista.

Venäjän miehittämään Ukrainan Mariupoliin on julistettu kolerakaranteeni, kertovat useat mediat, muiden muassa Washington Post.

Kaupunkia nyt johtavat venäläiset viranomaiset ovat asettaneet Mariupolin karanteeniin koleran vuoksi. Karanteenista kertoi Mariupolin pormestarin kaupungista paennut avustaja Petro Andrushenko Ukrainan tv:ssä.

Hän ei tarkentanut, mitä karanteenitoimia miehittäjät ovat määränneet voimaan, eikä hänen lausuntoaan ole voitu vahvistaa riippumattomasti.

Andrushenkon mukaan Mariupolin asukkaat ovat jääneet alttiiksi koleran ohella esimerkiksi punataudille. Mariupolin kaupunginvaltuusto ilmoitti Telegram-päivityksessä, että ruumiita mätänee satojen kerrostalojen raunioiden alla, mikä kirjaimellisesti myrkyttää ilman.

CNN kertoo, että Maailmanterveys järjestö WHO varoitti koleran mahdollisesta leviämisestä Mariupolissa ja hankki lääkkeitä ja rokotteita tautia vastaan. Rokotteet ja lääkkeet on viety Kiovan eteläpuolella sijaitsevaan Dnipron kaupunkiin, mutta vielä ei ole keksitty keinoa saada niitä apua tarvitseville asukkaille.

Venäläiset eivät anna Mariupolissa jäljellä olevien ukrainalaisten lähteä kaupungista. Mariupolin varapormestari Serhiy Orlovin arvion mukaan Mariupolissa on edelleen noin 150 000 ukrainalaista.

Lue myös:

    Uusimmat