Porkkana-jogurttihyytelö

  • (iso annos)
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 dl sokeria
  • 200 g ranskankermaa
  • 4 dl porkkanasosetta (= noin kuusi raakaa porkkanaa)
  • 1 1/2 dl ananassosetta ( murskasta)
  • 8 liivatelehteä
  • 1/2 dl ananaslientä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 tl hienonnettua anista
  • Kastike:
  • 1,5 dl porkkanamehua
  • 1 dl ananaslientä
  • 1/2 rkl ohrakasta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl hienonnettua anista
  • (2 rkl kookoslikööriä)
  • koristeeksi 1 dl paahdettuja mantelilastuja

Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat pehmeiksi vähässä vedessä ja soseuta esim. monitoimikoneella. Soseuta myös ananas. Ota liemi talteen. Purista sitruunamehu ja siivilöi se. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, vaniljasokeri, sokeri, sitruunamehu, hienonnettu anis sekä porkkana- ja ananassoseet. Sekoita. Kuumenna ananasliemi ja lisää puristetut liivatelehdet, sekoita kunnes sulavat. Anna jäähtyä hetki. Kaada nauhana jogurttiseokseen.

Kaada kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan ja pane hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Valmista kastike: Valmista porkkanamehu mehulingolla tai käytä valmismehua (saa mm. luontaistuotekaupasta). Laita aineet likööriä ja vaniljasokeria lukuunottamatta kattilaan. Sekoita. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää kookoslikööri ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä haaleaksi.

Kaada kastike peiliksi tarjoiluvadille ja kumoa sen päälle hyytelö. Kostuta vuoka kuumalla vedellä niin se irtoaa paremmin. Koristele paahdetuilla manteleilla.

Lue myös:

    Uusimmat