Mainos

Popovitch pelasti Hakalle pisteen

Vaasan Palloseura oli lähellä viedä täydet kolme pistettä Valkeakosken Tehtaan kentältä, mutta Hakan venäläistähti Valeri Popovitch oli asiasta eri mieltä. Popovitsh tasoitti ottelun tarkalla alanurkkalaukauksella, kun pelikellossa oli aikaa enää kuusi minuuttia. Esityön Popovitshin kauden seitsemänteen täysosumaan teki David Wilson.

Uhrautuvasti pelannut vierailija siirtyi johtoon toisen jakson kahdeksannella minuutilla. Mika Kouhi heitti pitkän sivurajaheiton, eikä Hakan puolustus onnistunut putsaamaan tilannetta. Pallo ajautui VPS:n nigerialaisvahvistus Adeniyi Agbejulelle, joka kääntyi nopeasti ja laukoi komeasti ottelun avausosuman. -Agbejule on ollut mukanamme vasta pari viikkoa, mutta hän on oppinut nopeasti joukkueemme kuviot. Tämän illan maali oli mieheltä komea suoritus, VPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen kiitteli.

Haka oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta VPS:n pistohyökkäykset pitivät ajoittain mestareiden puolustusta pinteessä. Keijo Huuskolla oli erinomainen mahdollisuus ratkaista peli kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta Huuskon kova kuti kolahti ylärimaan.

Haka painosti ja esitteli hyökkääjän
Hakalla oli paikkoja tukuttain molemmilla jaksoilla. Lasse Karjalainen ja Tommi Torkkeli hukkasivat niistä avausjaksolla parhaat, vaihdosta kentälle tullut Peter Kovacs toisella puolikkaalla. Toisaalta VPS:n maalivahti Henri Sillanpää pelasi erinomaisen ottelun ja Kovacsin puskun torjuminen vartti ennen loppua oli yksi illan komeimmista yksilösuorituksista.

-Koko joukkueemme pelasi tänään uhrautuvasti, mutta jos yksi mies pitää nostaa yli muiden, on se maalivahti Sillanpää. Hän on pelannut erinomaisen syksyn ja piti meitä nytkin pystyssä vaikeina hetkinä, Ikäläinen suitsutti. Ikäläisen mukaan pinna tyydytti häntä, mutta ei joukkuetta. -Voi sanoa, että olemme oikealla tiellä, kun pojat eivät ole tyytyväisiä pisteeseen Valkeakoskella. Itselläni se oli tämän illan tavoite, joten siinä mielessä aihetta hymyyn on.

Hakan luotsi Keith Armstrong harmitteli miehistönsä tehottomuutta maalin edessä. -Meillä oli monta hyvää paikkaa, mutta viimeistely ontui. Onneksi saimme sentään yhden maalin aikaiseksi, Armstrong pohti.

Haka esitteli viime minuuteilla uuden vahvistuksensa, kun saksalaishyökkääjä Berkan Algan juoksi kentällä. Pari näyttävää ylösnousua vakuuttivat kriittisen kotiyleisön suosionosoituksiin. -Berkan on kärsinyt olkapäävammasta, joten siinä mielessä miehen pirteä esitys oli positiivista, Armstrong kertoi.

Vaasalaisten joukkueesta voi Sillanpään ja maalintekijä Agbejulen ohella nostaa esille hyvin taistelleet Christoffer Kloon ja Teemu Jaakkolan. Hakasta iltapuhteeseensa voi olla tyytyväinen entistä seuraansa vastaan pelannut Juuso Kangaskorpi, jonka laitanousuista syntyivät hakalaisten vaarallisimmat paikat.

(MTV3/STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.