Mainos

Pöllöraadilta karua palautetta: Sinisten puheenjohtajalle yksimielinen floppituomio vaalitentistä – "Sampo Terho rupeaa jo säälittämään"

14:50

Puolueiden puheenjohtajat kohtasivat eilen Ylen ensimmäisessä vaalitentissä, joten Huomenta Suomen Pöllöraati tarrasi luonnollisesti kiinni puheenjohtajien esiintymiseen.

Toimittaja Eeva Lehtimäen suosikiksi tentistä nousi Sari Essayah (kd.), kun taas MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen jakoi tunnustusta perussuomalaisten Jussi Halla-aholle.

Ainakin yhdestä asiasta Lehtimäki, Ahtiainen ja MTV Uutisten politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Jussi Kärki olivat yhtä mieltä – sinisten puheenjohtaja Sampo Terho oli eilisen tentin pahin floppaaja.

 – Varsinkin Donald Trumpin ja Antti Rinteen lääkärintodistusten yhdistäminen oli mautonta, Lehtimäki perusteli.

– Sampo Terho rupeaa jo säälittämään. Minunkin mielestäni hän oli ihan floppi, Kärki komppasi.

Kärjen mielestä Ylen tentissä parhaiten pärjäsi vihreiden Pekka Haavisto, jonka puheissa oli konkretiaa ja joka muun muassa haikaili 1950-luvun hiilineutraalimpaan Suomeen.

– Pidän itse 1950-luvusta! Kärki naurahti.

– Miksei jääkausi? Silloinhan Suomi oli todella hiilineutraali, Ahtiainen puolestaan velmuili.

Jussi Kärki: Patistelu ilmastovaaleista alkaa jo ärsyttää

Vaalitentin ohella Pöllöraadin asialistalla oli muun muassa koululaisten tämänpäiväinen ilmastolakko ja ilmastokeskustelu ylipäätään.

Moni taho on viime kuukausina esittänyt vaatimuksia siitä, että kevään eduskuntavaalit ovat "ilmastovaalit". 

– Toimittajille tulee patistelua ja painostusta, että tämä ilmastoasia on nyt ainoa asia, mistä vaaleissa pitäisi puhua. Se on alkanut minua vähän ärsyttämään, Kärki pohti.

– Ilmastohan on tärkeä asia, ja ilmastonmuutosta pitää torjua, mutta eihän se ole vaaliteema sinänsä. Se on prosessi, joka jatkuu tästä päivästä vuosien päähän, ja sen typistämisessä vaaliteemaksi on pikkuinen poliittinen sivumaku, Ahtiainen sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja