Mainos

Poliisin yliajaneelle 20-vuotiaalle murhasyyte

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on päättänyt syyttää viime kesänä poliisin yliajanutta 20-vuotiasta miestä murhasta. Esitutkinnassa mies on myöntänyt olevansa vastuussa poliisimiehen kuolemasta, mutta kiistänyt surmanneensa tätä tahallaan.

20-vuotias ajoi viime vuoden kesäkuussa 36-vuotiaan kokkolalaisen poliisimiehen yli. Tapausta edelsi kymmenien kilometrien takaa-ajo Kalajoelta Kälviälle, kun 20-vuotias ei halunnut jäädä rattijuopumuksesta kiinni. Pakenevan BMW:n keskinopeus oli 190 km/h.

Vanhempi konstaapeli Gundmund Lindström oli asentamassa valtatie 8:lla piikkimattoa, kun auto törmäsi häneen. Rattijuopon oli kaksi muutakin nuorta.

20-vuotias oli runsaan kuukauden vangittuna, mutta Kokkolan käräjäoikeus päästi hänet elokuussa vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä. Tuolloin käräjäoikeus perusteli vapauttamista sillä, että tahallisuudesta ei ollut riittävästi näyttöä.

Syyttäjä: "Tahallinen henkirikos"

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe katsoo tahallisen henkirikoksen syytekynnyksen ylittyneen tilanteessa, jossa poliisia pakenevan autoilijan pysäyttämiseen osallistunut poliisimies sai surmansa autoilijan ajaessa hänen päälleen erittäin suurella nopeudella.

- Syyte koskee murhaa, koska järjestystä ja turvallisuutta virkansa puolesta ylläpitämässä olevan virkamiehen törkeä tahallinen surmaaminen on säädetty rangaistavaksi murhana, vaikka tekoon ei liittyisikään vakaata harkintaa taikka erityistä raakuutta tai julmuutta, valtakunnansyyttäjänviraston tiedotteessa todetaan.

20-vuotias saa syytteet myös törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä eräistä vähäisemmistä liikennerikoksista.

Juttua käsitellään aikanaan Kokkolan käräjäoikeudessa

(MTV3)

Lisää tapauksesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.