Poliisin suuroperaatio kesti jopa neljä tuntia yöllä Loviisassa – poliisi varustautui kovalla kädellä: "Uhkauksessa oli mainittu ase"

Loviisan Tesjoella oli perjantain ja lauantain välisenä yönä käynnissä suuri poliisioperaatio, joka kesti jopa neljä tuntia. 

Uhkauksesta käynnistynyt operaatio oli alkanut kello kymmenen aikaan perjantai-illalla ja jatkunut yli kahteen asti aamuyölle, kertoo yleisjohtaja, rikoskomisario Timo Pirinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Henkilö oli esittänyt jonkilaisen uhkauksen, jossa oli manittu ase. Jos ase on mainittu, poliisi oli varautunut siihen, että tehtävä pystytään hoitamaan turvallisesti, Pirinen kertoo.

Iltalehden haastatteleman silminnäkijän mukaan paikalla olikin ollut useita raskaasti aseistettuja poliiseja ja jopa panssariajoneuvoja.

Pirinen vahvistaa, että paikalla oli useampi partio, mutta osannut sanoa tarkkaa tietoa siellä olleesta kalustosta. Aseelliseen uhkaukseen varautuessa vastaava varustus voi kuitenkin olla hyvin mahdollinen, hän kertoo.

Tilanne päättyi turvallisesti

Poliisin mukaan uhkauksen esittäneeseen henkilöön saatiin yhteys, ja tilanne saatiin hoidettua rauhallisesti keskustelemalla. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

– Väkivaltarikosta ei tapahtunut, asia saatiin hoidettua hyvin. Yksityisyyden suojaan liittyen en kerro henkilöstä tai olosuhteista, Pirinen sanoo.

Rikoskomisarion mukaan uhkauksesta on tehty rikosilmoitus. Tapausta tullaan todennäköisesti tutkimaan laittomana uhkauksena tai ampuma-aserikoksena, mutta nimikkeet eivät vielä ole tarkentuneet.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja