Mainos

Poliisin saama vihje vei ammattimaisen varasliigan jäljille

Helsingin poliisi pääsi Suomessa toimineen laajan varasliigan jäljille saamansa vihjeen perusteella. Poliisi teki eilen kotietsinnän Espoossa sijaitsevaan kerrostaloasuntoon.

- Vihjeen antaja kertoi, että kyseisessä kerrostalossa sijaitsevassa asunnossa voisi olla jotain kiinnostavaa. Sen jälkeen tutkijat asettuivat talon eteen odottamaan tuntomerkkeihin sopivaa henkilöä, joka lopulta käveli rapusta sisään asuntoon, kertoo rikoskomisario Heikki Sandberg Helsingin poliisista.

Pienestä kerrostaloasunnosta löytyi kolmetoista henkilöä, jotka ovat MTV:n tietojen mukaan romaniankielisiä. Sisällä oli myös kymmenien tuhansien eurojen arvosta merkkivaatteita, merkkilenkkareita, työkaluja ja kosmetiikkaa. Liiga on anastanut tavarat viime viikkojen aikana useista eri liikkeistä pääkaupunkiseudulla.

Tässä vaiheessa poliisi tutkii juttua törkeänä kätkemisrikoksena.

- Seuraavaksi alamme selvitellä tarkemmin, mistä tavarat on hankittu. Epäillyt on nyt kuulusteltu kertaalleen.

Anastetut tavarat oli tarkoitus viedä ulkomaille. Poliisi ei halua vahvistaa, mistä maasta epäillyt ovat tulleet Suomeen. Rikoskomisario Sandbergin mukaan poliisi ei halua leimata tässä vaiheessa mitään tiettyä kansallisuutta.

Kolmentoista epäillyn joukossa on sekä miehiä että naisia. Heitä vaaditaan iltapäivällä vangittavaksi törkeästä kätkemisrikoksesta Espoon käräjäoikeudessa. Ainoastaan yhden epäillyn poliisi jätti vangitsemisvaatimuksen ulkopuolelle, sillä hän on 16-vuotias.

Samaan juttukokonaisuuteen liittyen on jo aiemmin vangittu kaksi ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.