Poliisin nettivinkistä myös hämäyssivusto

Poliisin tänään julkistamasta nettivinkkisivustosta on tehty myös parodiaversio.

Osoitteessa www.nettivinkki.fi on poliisin vastaavaa lomaketta muistuttava sivusto. Sivusto löytyy helposti esimerkiksi hakemalla nettivinkki-hakusanalla Googlen kautta.

Sivusto on ulkonäöltään lähes vastaava kuin poliisin versio aiheesta. Vinkit eivät kuitenkaan tavoita poliisia.

Lisäksi alalaidasta löytyy pieni, valkoisella kirjoitettu teksti, joka selittää sivuston hämäykseksi.

”Tämä sivu on parodia. Yhdennäköisyys muiden internet-sivujen kanssa on täysin tahatonta. Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua siitä, saako täysin ulkopuolinen ei-viranomaistaho kerätä tietoja mahdollisesti laittomasta materiaalista. ”

Sivustosta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Parodiasivulle on myönnetty verkkotunnus jo helmikuun alusta, ja lupa on voimassa vuodeen 2015 asti.

Poliisi selvittää asiaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo MTV:n uutisille poliisin selvittävän sivuston alkuperää ja laillisuutta. Poliisi on tiennyt sivuston olemassaolosta jo jonkin aikaa.

- Tietysti tuomitsemme tällaisen menettelyn. Vaikea ymmärtää, mitä tarkoitusperiä tällaisella sivustolla voi olla. Siitä on ainoastaan haittaa.

Tekijä selittää sivuston olevan kannanotto isoveli-yhteiskuntaa vastaan. Hänen mielestään internetissä julkaistavat sisällöt eivät kuulu poliisille, vaan verkon pitäisi olla täysin vapaa.

- Katsomme ja selvitämme tilannetta. Tietysti sellaiset sivut pitää saada pois, Paatero toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat