Poliisin mukaan valtionjohtoa ohjattiin eilen turvaan Elokapinan vuoksi – Ministeri Andersson: "En tunnista näitä dramaattisia kuvauksia"

Poliisin mukaan Elokapinan perjantainen (8.10.) mielenosoitus Valtioneuvoston linnan portailla esti molemmilta sisäänkäynneiltä kulun rakennukseen.

Turvallisuuden arvioitiin heikentyneen siten, että Valtioneuvoston linnan turvallisuushenkilökunta ohjasi rakennuksessa olevat henkilöt ulos vaihtoehtoisten reittien kautta, poliisi tiedotti.

Näiden henkilöiden joukossa oli muun muassa tasavallan presidentti, ministereitä ja virkamiehiä.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) ei "tunnista näitä dramaattisia kuvauksia".

– Itse kävelin istunnosta ihan normaalisti hakemaan takkini alakerrasta ja sitten poistuin samalla tavalla kuin aina muutenkin. Evakuointi ei ainakaan omalta osaltani pidä paikkaansa tai en huomannut sitä, Andersson kirjoittaa Twitterissä. 

Presidentti Sauli Niinistö puolestaan kertoi Helsingin Sanomille, että "Ei minua reititetty mitään muuta kautta kuin sitä, mitä aina kuljen. En käytä pääovea koskaan."

Poliisi otti perjantain mielenosoituksen vuoksi kiinni 52 henkilöä. Neljä heistä oli alaikäisiä, joten heitä ei pidetty kiinni pidempään. 

Loput 48 on pidetty kiinni, sillä poliisin mukaan on syytä epäillä, että he jatkaisivat "rikollista toimintaa". 

– Osa on myös kertonut, että jatkavat heti kun pois pääsevät, totesi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen MTV Uutiset Livelle.

Alustavat rikosnimikkeet ovat kokouksen estäminen, niskoittelu poliisia vastaan ja törkeä julkisrauhan rikkominen, poliisi kertoo.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisin mukaan valtiojohtoa siirretty turvaan eilen Elokapinan tieltä! 9:04
Näin poliisi kertoi mielenosoituksesta MTV Uutiset Livelle.

Lue myös:

    Uusimmat