Poliisikansanedustajat kannattavat äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä

Äärijärjestöjen tunnusten kieltoa kannatetaan 1:59

Poliisitaustaiset kansanedustajat Kari Tolvanen (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) kannattavat äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä lailla. Myös SDP:n kansanedustaja Mika Kari on samalla kannalla.

Tolvanen on ajanut pitkään rikollisten moottoripyöräjengien tunnusten kieltämistä lailla. Hän kannattaa tätä myös muiden rikollisjärjestöjen kohdalla. Hän katsoo, että tunnusten kieltäminen ei sodi perusoikeuksia vastaan.

Tolvanen ei usko, että toiminnan kieltäminen estäisi kokoontumisia. Hän arvio, että toiminnalta "veisi terää" jos järjestöön kuulumista ei voisi näyttää ulospäin.

Elomaa ja Andersson ajautuivat sanaharkkaan äärioikeistosta 9:16

Perussuomalaisten kansanedustaja Veera Ruoho jätti tänään kirjallisen kysymyksen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen ehdotuksen pohjalta. Kolehmainen ehdotti äärijärjestöjen tunnusten kieltämistä lailla, jotta poliisi voisi puuttua kyseisten järjestöjen julkisiin tapahtumiin.

Ruoho kannattaa ehdotusta ja sanoo, että perusoikeuksiin on hankala lähteä puuttumaan, mutta poliittinen väkivalta pitää pystyä ennaltaehkäisemään.

SDP:ssä poliisiasioista vastaava kansanedustaja Mika Kari pitää Kolehmaisen ehdotusta hyvänä. Kari uskoo, että äärijärjestöjen tunnusten kieltäminen vaikeuttaisi uusien jäsenten värväämistä.

Tutkinnanjohtaja: Asema-aukion uhri oli satunnainen ohikulkija 3:56



Lue myös:

    Uusimmat