Poliisia paennut aiheutti vaaratilanteita Vaasassa, kyydissä etsintäkuulutettu – kuljettaja saatettiin pakottaa ajamaan

Vaasassa poliisia paennut autoilija aiheutti eilen tiistaina vaaraa useille sivullisille oikaistessaan muun muassa päiväkodin pihan läpi. Poliisi epäilee, että kuljettaja pakotettiin ajamaan, kertoi tutkinnanjohtaja Kati-Susanna Lukkarinen STT:lle keskiviikkona.

Tilanne alkoi, kun poliisi sai tiedon, että etsintäkuulutettu ihminen oli nähty matkustamassa Vaasaan päin. Asiasta seurasi näkyvä poliisioperaatio noin kolmen aikaan tiistai-iltapäivänä. Punaisen Volkswagen Golf -auton kuljettaja lähti poliisia pakoon ja aiheutti samalla vaaraa useille muille tienkäyttäjille. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

– Vakavin juttu oli, että päiväkodin pihan läpi on ajettu eikä matka sen jälkeen ole vielä pysähtynyt metalliaitaankaan. Onneksi lapsia ei ollut silloin pihalla, Kati-SusannaLukkarinen kertoo.

Etsintäkuulutettu pakeni

Poliisi sai myöhemmin pysäytettyä auton. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Etsintäkuulutettu, joka oli ollut autossa matkustajana, pakeni paikalta. Poliisi ei tänään keskiviikkona puoliltapäivin ollut tavoittanut häntä.

Lukkarisen mukaan poliisi epäilee, että autosta paennut matkustaja oli pakottanut kuljettajan ajamaan. Tältä osin asiaa tutkitaan törkeänä vapaudenriistona.

– Esitutkinnassa on syytä epäillä, että (kuljettaja) on ollut useamman päivän tilanteessa, josta hän ei ole päässyt poistumaan, Lukkarinen sanoo.

Lukkarisen mukaan törkeään vapaudenriistoon osallistui mahdollisesti muitakin ihmisiä, mutta heitä ei ole puhutettu. Rikosnimikkeet saattavat muuttua tutkinnan edetessä.

Ihmisiä, jotka joutuivat vaaraan kuljettajan ajotavan vuoksi, pyydetään ilmoittautumaan poliisille numeroon 0295 447 379 tai sähköpostitse vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

 

Lue myös:

    Uusimmat