Poliisi varoittaa vaarallisesta ilmiöstä espoolaisissa parkkihalleissa

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo vaarallisesta kaahailuilmiöstä, jota on havaittu espoolaisissa parkkihalleissa.

Poliisin mukaan pieni joukko piittaamattomia nuoria kaahailee kauppakeskusten parkkihalleissa välittämättä yleisestä turvallisuudesta. Tapauksia on poliisin mukaan havaittu ainakin Espoon Lippulaivan parkkitiloissa. Mukana tilanteissa on ollut mopoautoja, mönkijöitä ja muutama auto. Samankaltaisia ilmiöitä on havaittu myös muissa espoolaisissa parkkitiloissa.

Tiedotteen mukaan halleissa on kiihdytetty ja ajettu muun muassa jalankulkijoille tarkoitetuilla alueilla. Toistaiseksi vahingoilta on vältytty ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus.

Suuri osa peltikolareista tapahtuu parkkialueilla

Poliisi painottaa, että parkkitiloissa liikkuu paljon jalankulkijoita ja muita tienkäyttäjiä, joten niissä ei ole syytä kaahailla. Lisäksi tieliikennelaki kieltää häiritsevän ja tarpeettoman ajamisen parkkihalleissa.

– Kauppakeskusten parkkihalleissa voimassa on tieliikennelaki ja sitä pitää myös noudattaa. Vaikka kauppakeskusten parkkihallit ovat yksityisessä omistuksessa, katsotaan ne tieliikenteen tarkoittamaksi tieksi, koska niihin on kaikilla vapaa pääsy ja niitä myös käytetään yleiseen liikenteeseen, komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista huomauttaa.

Tiedotteessa todetaan, että parkkihalleissa on liikennettä usein jopa ruuhkaksi asti ja ihmisillä on kiire. Kontolan mukaan tämänkaltainen yhdistelmä aiheuttaa vaaratilanteita. Suuri osa peltikolareista tapahtuu nimenomaan parkkipaikoilla ja halleissa.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat