Poliisi tutkii Rooman lentokentän matkatavarakaaosta

Finnairin tiedotuspäällikön mukaan viivästykset ovat olleet paitsi yleisempiä myös pidempiä kuin tavallisesti. Moni on joutunut odottamaan laukkuaan useita päiviä. Italian ilmailulaitos epäilee lentokentän henkilökunnan sabotoineen kentän laitteistoa.

Fiumicinon lentokentällä Roomassa on kärsitty koko kesän ajan pahoista matkatavaraongelmista. Erityisen paha tilanne oli viime viikonloppuna.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan tuhannet matkustajat jäivät viikonlopun aikana ilman matkalaukkujaan. Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä arvioi, että Fiumicinon kaaos on aiheuttanut kesän mittaan mieliharmia myös kymmenille suomalaismatkustajille.

Määttä kertoo, että viivästykset ovat olleet paitsi yleisempiä myös pidempiä kuin tavallisesti. Moni on joutunut odottamaan laukkuaan useita päiviä.

Italian ilmailulaitos epäilee lentokentän henkilökunnan sabotoineen kentän laitteistoa. Poliisi tutkii tapausta.

- Meillä on hyvät perusteet epäillä, että työntekijät peukaloivat laitteita päästäkseen helpommalla työssään ja saadakseen enemmän ylityökorvauksia, sanoo Italian ilmailuviranomaisten puheenjohtaja Vito Riggio.

Riggion mukaan työntekijät ovat muun muassa peittäneet laukkuja lajittelevia viivakoodinlukijoita purukumilla.

Määtän mielestä on loogista, että ongelmat pahenivat juuri elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, sillä elokuu on Euroopan vilkkain lomakuukausi.

Määttä neuvoo Roomaan matkustavia laittamaan laukkuihinsa tavallista enemmän nimilappuja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat