Poliisi tutkii Neste Oilin jalostamon typpiturmaa

Neste Oilin Porvoon-jalostamossa eilen sattuneen typpionnettomuuden syy on yhä epäselvä. Kaksi miestä loukkaantui illalla, kun he olivat tekemässä jalostamossa huoltotöitä.

Miehet työskentelivät typpeä sisältäneessä säiliössä, kun he vielä tuntemattomasta syystä hengittivät ihmiselle vaarallista, puhdasta typpeä. Puhtaan typen hengittäminen aiheuttaa tajuttomuuden ja voi pahimmillaan johtaa kuolemaan. Miehet on viety sairaalahoitoon.

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, kertoi jalostamon johtaja Miika Eerola aamupäivällä.

- Poliisi on parhaillaan paikalla, ja myös me tutkimme onnettomuuden syytä. Vastaavanlaiset työt on keskeytetty ja jossain vaiheessa sitten katsotaan, onko niitä töitä turvallista jatkaa ja millä lisäedellytyksillä.

Neste Oilin jalostamossa on parhaillaan menossa huoltoseisokki, ja huoltotöitä tekee noin 2 500 ulkopuolista palveluntoimittajaa. Jalostamon johtajan mukaan huoltotyöt olivat viime yönä jonkin aikaa keskeytyksissä, mutta ne käynnistettiin uudelleen kaikkien muiden paitsi typpitöiden osalta.

Eerolan mukaan loukkaantuneet huoltotyöläiset ovat huippuammattilaisia.

- Heillä on myös erittäin hyvät varusteet ja järjestelmät, millä varaudutaan siihen, että näin ei voisi ikinä käydä.

Eerolan mukaan kyse on erittäin harvinaisesta tapauksesta.

- Näitä joitakin on maailmalla sattunut historiassa, mutta ei onneksi kovin montaa.

Jalostamon johtaja pahoittelee tapahtunutta.

- Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta, erityisesti loukkaantuneiden ja heidän omaistensa osalta. Tämä on ensisijaisesti inhimillinen tragedia.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat