Poliisi tutkii "koulumaailmaan liittyvää epäasiallista käytöstä" Lahdessa – rehtori: Koulunkäyntiavustaja hyllytetty tehtävistään

2:21
Viime vuonna uutisoitiin, että ulkoministeriössä on tehty kymmeniä ilmoituksia häirinnästä.

Poliisi on saanut tutkintapyynnön koulumaailmaan liittyvästä epäasiallisesta käytöksestä Lahdessa. Iltalehden saamien tietojen mukaan koulunkäyntiavustaja on ahdistellut tyttöjä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Vornanen vahvistaa MTV Uutisille, että poliiseille on tehty tutkintapyyntö koulumaailmaan liittyvästä epäasiallisesta käytöksestä.

– Tällainen tutkintapyyntö on tehty ja me selvittelemme asiaa, Vornanen kertoo. 

Vornanen ei kuitenkaan erittele, minkälaisesta tapauksesta on kyse. Hän ei myöskään ota kantaa mahdollisiin rikosnimikkeisiin. 

Tutkintapyyntö koulunkäyntiavustajasta

STT:n mukaan Hämeen poliisin viestinnästä vahvistetaan, että koulunkäyntiavustajasta on tehty tutkintapyyntö, jonka mukaan hänen epäillään ahdistelleen ainakin yhtä oppilasta.

STT:n tavoittama peruskoulun rehtori kertoo, että oppisopimuksella opiskellut koulunkäyntiavustaja on hyllytetty tehtävistään toistaiseksi. Tutkintapyyntö joulukuun puolivälissä töihin koululle tulleesta miehestä tehtiin maanantaina. Rehtorin mukaan ahdistelun epäillään olleen viestittelyä, ei fyysistä ahdistelua.

Iltalehden saamien tietojen mukaan lahtelaisen koulun miespuolinen koulunkäyntiavustaja olisi lähestynyt tyttöoppilaita epäsopivilla viesteillä. Lehti kertoo alustavien tietojen perusteella, että koulunkäyntiavustaja olisi muun muassa pyytänyt oppilaita luokseen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja