Mainos

Poliisi tutkii: Asbestia sisältänyttä purkujätettä ympäristöön

Varsinaissuomalaisen yrityksen johtajan epäillään ajaneen ja ajattaneen vuosina 2005 – 2009 yhteensä 20 000 – 35 000 kuutiota rakennus- ja purkujätettä naantalilaisen kiinteistön alueelle.

- Kyseessä on ollut hehtaarien kokoinen peitetty alue. Jätettä on löytynyt useiden metrien syvyydestä, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lönnroth Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin esitutkinnan perusteella on selvinnyt, että jäte on sisältänyt myös asbestia. Rakennus- ja purkujätteessä on ollut betonia, tiiltä, kaakelia ja rautaa.

Kiinteistön omistaja on antanut suostumuksen ”kaatopaikalle”, vaikka hänellä ei ole ollut ympäristölupaa jätteen toimittamiseen kiinteistölle tai sen käsittelemiseen siellä.

- Tapaus kertoo välinpitämättömyydestä. Raha tässäkin on taustalla, Lönnroht toteaa.

Sekä yrittäjä että kiinteistön omistaja ovat toiminnallaan välttäneet sekä kaatopaikkamaksujen että jäteveron maksamisen. Rikoshyötyä on poliisin mukaan saatu noin 1,3 miljoonaa euroa.

Kyseisen yrityksen, sen johtajan ja kiinteistön omistajan varallisuutta on takavarikoitu useiden satojen tuhansien eurojen edestä. Asiaa tutkitaan törkeänä ympäristön turmelemisena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.