Mainos

Poliisi aikoo esittää pyöräilijään törmänneen vangitsemista – epäillään jopa surmasta

Helsingin poliisi tulee esittämään törkeästä kuolemantuottamuksesta tai surmasta epäillyn miehen vangitsemista. Keskiviikkona Helsingin Töölössä pyöräilijään törmännyttä kuljettajaa epäillään useista rikoksista.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Pekka Korhonen Helsingin poliisista vahvistaa vangitsemisvaatimuksen MTV Uutisille. Vangitsemisvaatimus on tehtävä viimeistään huomenna.

Henkilöauton ja polkupyörän välisen liikenneonnettomuuden uhri menehtyi torstai-iltapäivällä saamiinsa vammoihin. Henkilöautoa ajoi keski-ikäinen mies, ja polkupyöräilijä oli tätä hieman vanhempi.

Henkilöautoa ajanut pääkaupunkiseudulla asuva keski-ikäinen mieshenkilö on pidätetty ja tätä epäillään vaihtoehtoisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta tai surmasta. Miestä epäillään lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennepaosta. Poliisi ei kommentoi, onko miehellä aikaisempaa rikostaustaa.

– Kuulustelut ovat olleet kokoajan meneillään. Myös kummankin ajoneuvon (henkilöauton ja polkupyörän) tekninen tutkinta on kesken, Korhonen kertoo.

Turmapaikalle tuotiin haamupyörä törmäyksessä kuolleen pyöräilijän muistoksi.

Poliisi on myös takavarikoinut miehen auton rikoksentekovälineenä ja todisteena haltuun. Tapauksella on puolisenkymmentä todistajaa, ja poliisi käy läpi valvontakamerakuvia.

Aiemmin poliisi on kertonut, että silminnäkijöiden kertomusten perusteella vaikuttavan, että autoilija törmäsi polkupyöräilijään tahallaan Helsingissä Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteyksessä. Ennen tätä pyöräilijä oli hermostunut autoilijan käyttäytymisestä ja näyttänyt kuljettajalle käsimerkkiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.