Poliisi sai epäillyn kiinni kahdeksassa minuutissa, sairaalaan suuronnettomuushälytys – näin Kuopion kouluisku eteni

3:32

Kuopiossa Savon ammattiopiston tiloissa tapahtuneessa väkivallanteossa yksi ihminen on kuollut ja kymmenen loukkaantunut. Kaksi loukkaantumisista on vakavia.

Poliisin mukaan hätäkeskus sai ilmoituksen epäillystä puukotuksesta tänään kello 12.29, ja poliisi otti epäillyn tekijän kiinni kello 12.37. Poliisi käytti kiinnioton yhteydessä asetta. 

Poliisi kertoo, että epäilty käytti teräasetta ja oli varustautunut ampuma-aseella. Miestä epäillään murhasta sekä useista muista väkivaltarikoksista ja niiden yrityksistä. Epäilty mies on syntyperäinen Suomen kansalainen.

Sairaalaan suuronnettomuushälytys

Loukkaantuneet evakuoitiin, ja poliisi eristi koko Hermanin kauppakeskuksen, jossa ammattiopiston tilat sijaitsevat.

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan annettiin tilanteesta suuronnettomuushälytys, joka purettiin kahden jälkeen iltapäivällä.

Poliisin mukaan yksi loukkaantuneista on epäilty tekijä, joka loukkaantui kiinnioton yhteydessä vakavasti. Loukkaantuneiden joukossa on myös yksi poliisi, jonka vammat ovat alustavan tiedon mukaan lievät.

Keskisuomalaisen mukaan kuollut oli opistossa opiskellut nuori nainen, joka oli hyökkäyksen pääasiallinen kohde. 

Motiivi yhä hämärän peitossa

Teon motiivi ei toistaiseksi ole tiedossa. Epäilty on poliisin mukaan suomalainen 1994 syntynyt mies, joka oli kyseisen koulun oppilas.

Poliisi on vahvistanut kuolonuhrin olleen nuori nainen. Tutkintavastuu on siirretty keskusrikospoliisille.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja