Onko Helsingin poro sittenkään poro? Korkeasaari: "Huonokuntoinen viime kevään vasa"

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni Helsingissä viikonloppuna kulkeneen poroksi epäillyn eläimen.

Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että poro otettiin kiinni Olympiastadionin ja Helsingin talvipuutarhan läheisyydestä sijaitsevan Kaupunginpuutarhan alueelta.

Tilannekeskuksen käsityksen mukaan poliisipartion jäsenet ilmeisesti ympäröineet eläimen ja saaneet siitä otteen vieden sen niin sanotusti tonttiin. Kun eläin saatiin makuuasentoon jäi poliisi odottamaan eläinlääkärin saapumista.

Lajin määrittäminen vaikeaa

Korkeasaaren eläinlääkäri varmisti eläimen kunnon. Poliisi kertoi, eläinlääkäri oli vahvistamassa eläintä poroksi. Korkeasaaresta kuitenkin kerrotaan, ettei eläimen lajia ole vielä voitu määrittää. 

 – Se on huonokuntoinen viime kevään vasa, eli lajin määrittäminen on vaikeaa: ei ole vielä varmaa onko se poro ( = tunturipeura) vai metsäpeura. Eläin heräilee nukutuksesta, toipuminen ei ole vielä varmaa, Korkeasaaren Twitter-tilillä kerrotaan.

Eläin vietiin Korkeasaareen. Poliisilla ei vieläkään ole tiedossa sen mahdollisesta omistajaa, ja eläimen tarinan selvittely jatkunee Korkeasaaressa.

Poliisi yritti ottaa eläintä kiinni eilen saatuaan siitä havaintoja liikenteen seassa. Yritykset lopetettiin kuitenkin tuloksettomina. Aiemmin aamulla eläin tuntui pitäneen poliisia jopa pilkkanaan, sillä Helsingin Sanomien mukaan se nähtiin kuljeksimassa aivan Pasilan poliisitalon edustalla.

Video: Aiemmin tässä kuussa kerroimme, että jää ja home ovat ajaneet tuhannet porot kadoksiin Lapissa, minkä pelätään johtavan jopa miljoonavahinkoihin. Ilmiöllä ei tiettävästi ole tekemistä Helsingissä liikkuneen eläimen kanssa.

Jää ja home ovat ajaneet tuhannet porot kadoksiin Lapissa – vahingot voivat nousta miljooniin 3:54

Juttua päivitetty 8.1. kello 15.02: Korkeasaari ei voi vahvistaa kyseessä olevan poro.

Lue myös:

    Uusimmat