Mainos

Poliisi: Nuorilta ostetaan seksiä netissä röökiaskin hinnalla

Seksipalvelujen ostaminen nuorilta netin välityksellä on hyvin yleistä.

Verkkoasioihin perehtyneen ylikonstaapeli Marko Forssin mukaan korvauksen rahallisella suuruudella ei näytä juurikaan olevan merkitystä ja vastapalveluksi seksistä saatetaan tarjota vaikka suosituksia kesätyöpaikkaan.

Forss kertoo Irc-gallerian blogissaan kirjanneensa vastikään rikosilmoituksen jutusta, missä seksipalveluja oli ostettu tupakka-askin hinnalla nuorelta henkilöltä.

Forss myös muistuttaa, että henkilö joka ottaa vastaan nuoren (alle18v.) itsestään lähettämään seksuaalista materiaalia, kuten alastonkuvia, kuvia sukupuolielimestään tai reaaliaikaista kuvaa riisuuntumisesta syyllistyy sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon.

Mikäli tätä materiaalia vielä jakaa edelleen esimerkiksi sähköpostilla, syyllistyy levittämiseen. Sekä hallussapito, että levittäminen vaatii tahallisuutta tekijän osalta.

Usein nettijutuissa tahallisuuden toteen näyttäminen on yleensä yksinkertaista, koska tekijä on mitä todennäköisimmin useaan kertaan pyytänyt nuorta lähettämään kyseistä materiaalia ja on usein kertonut mitä hän haluaa nuoren kuvassa tekevän.

Netin seksuaalirikokset ovat Forssin mukaan lisääntyneet oleellisesti sosiaalisen median käytön yleistymisen myötä. Seksuaalirikokset ovat piilorikollisuutta niin reaali- kuin virtuaalimaailmassakin. Todennäköisesti vain hyvin pieni osa rikoksista tulee poliisin tietoon.

Lakimuutoksen myötä enimmäisrangaistus muuttui seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta eli alle 18-vuotiaalta yhdestä vuodesta kahteen vuoteen vankeutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.