Poliisi: Lapuan kirjastopommia ei ollut suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan – epäillyt 14–15-vuotiaita paikkakuntalaisia nuoria

Pohjanmaan poliisi on tavoittanut neljä nuorta, joiden epäillään liittyvän maanantaina Lapuan kirjaston tuulikaapissa räjähtäneeseen niin kutsuttuun putkimiespommiin. Nuoria on kuultu asiassa.

Epäillyt ovat poliisin mukaan 14–15-vuotiaita paikkakuntalaisia nuoria. 

Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella poliisi ei epäile, että teko olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa tai että se olisi suunnattu Pride -tapahtumaa vastaan. 

Nuorten epäillään aiemmin aiheuttaneen kirjastossa häiriötä ja heidät oli poistettu paikalta.

Yksi nuorista huuteli Pridee-ihmisille uhkaavasti

Tutkinnassa on tullut ilmi, että yksi nuorista oli huudellut samalla alueella liikkuneille Pride-tapahtumaan osallistuville ihmisille alatyylisiä ilmaisuja. Tämä huutelu oli poliisin mukaan osoitettu selvästi tapahtumaa järjestäviä ja siihen osallistuvia kohtaan. Huutelu on ollut uhkaavaa ja vihamielistä.

Poliisi on tehnyt asiassa yhteistyötä lastensuojeluviranomaisten kanssa. Rikosoikeudellisessa vastuussa olevien yli 15-vuotiaiden osalta asian tutkinta jatkuu vahingontekona, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena.

Poliisi kertoo olevans näkyvästi esillä huomenna lauantaina järjestettävässä Lapua Pride -ulkotilaisuudessa turvaamassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja