Mainos

Poliisi: Kuorma-autosta löytyneet siirtolaiset tukehtuivat miltei heti

Kylmäkuljetusautosta Itävallassa viime viikolla löytyneet ihmiset olivat tukehtuneet kuoliaaksi. Ilma riitti kontissa vain tunniksi, Itävallan poliisi arvioi.

Viime viikolla Itävallassa kylmäkuljetusautosta löytyneet ihmiset tukehtuivat nopeasti kuoliaiksi, Itävallan poliisi arvioi.  Pakolaiset olivat lähteneet matkaan Unkarista. Poliisi arvioi, että ihmiset kuolivat rekkaan jo Unkarissa.

Kuorma-auton kontista loppui ilma, koska laitteisto ei toiminut. Ilma kontissa riitti lastitilan sulkemisen jälkeen korkeintaan tunniksi.  

Alustavien tutkimusten mukaan pakolaiset vajosivat hitaasti tajuttomuuteen eivätkä yrittäneet kamppailla päästäkseen pois autosta.

Itävallasta löytyi viime viikolla 71 ihmisen ruumiit moottoritien varressa olleesta kuorma-autosta. Heistä neljä oli lapsia. Itävallan poliisin mukaan kuolleiden joukossa oli kaksi lasta, jotka kuuluivat samaan perheeseen.

Viranomaisten mukaan yhtäkään ruumista ei ole vielä tunnistettu. Vainajia on ainakin Syyriasta, Afganistanista ja Irakista.  

Kuorma-auton kuljettaja pidätettiin viime viikolla Unkarissa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.